2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 8 maçlık galibiyet sessizliğini bozdu. Şenol Demir ve öğrencileri, 10’uncu hafta maçında konuk oldukları Nazilli Belediyespor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek sezonun ilk 3 puanını aldı. Bu galibiyet üzerine Zonguldak Kömürspor, puantajın son basamağından kurtulup 15’inci sıraya yükseldi.

BU SEZON İLK KEZ 3 GOL BİRDEN BULDUK

Zonguldak Kömürspor geride kalan 8 maçta attığı 3 golü, bu hafta sadece Nazilli Belediyespor maçında buldu. Elmas, net skorla ilk kez bir maçta gol yemeden 3 gol birden attı. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, Nazilli maçına kadar Afyonspor, Yeni Mersin İdmanyurdu ve Ankaraspor maçlarında sadece 1’er gol atabilmişti. Beyaz grup ekibi, 1461 Trabzon, Esenler Erokspor, Diyarbekirspor, Vanspor FK, Karacabey Belediyespor maçlarında gol üretemediği gibi galibiyet de alamamıştı.

PUAN ARALIĞINI AÇMALIYIZ

Sezonun ilk galibiyetiyle mevcut puanını 6’ya çıkaran Zonguldak Kömürspor’un galibiyeti artık alışkanlık haline getirmesi şart. Puantajda 9’uncu basamaktan sonra neredeyse puan puana sıralama söz konusu.

1’er puan farkla sıralanan takımlar arasındaki farkın az olması, puantajın her hafta değişkenlik göstereceğinin bir işareti. Mevcut tabloda 9’uncu sıradaki Diyarbekirspor 12 puana sahip. Diyarbekir ekibinin ardından 11 puanla Karacabey Belediyespor, 10 puanla Beyoğlu Yeni Çarşıspor, 9’ar puanla Serik Belediyespor ile Bursaspor, 7 puanla Altınordu, 6’şar puanla Zonguldak Kömürspor, Hes İlaç Afyonspor, Kırklarelispor, 5’er puanla Adıyaman FK ile Kırşehir Futbol Spor Kulübü geliyor.

Zonguldak Kömürspor, bundan sonraki süreçte üstteki takımları geçmeye, alttaki takımlarla da aradaki puan farkını açmak için çaba gösterecek. Daha çok üstteki takımların durumunu gözetecek olan Kırmızı-Lacivertli ekip, bu bölümde yer alan Altınordu, Bursaspor, Serik Belediyespor ve Beyoğlu Yeni Çarşıspor’la henüz oynamadı. Bu takımlarla oynanacak maçların kazanılması, puantaj cetvelinde Şenol Demir ve öğrencilerine çok büyük avantaj sağlayacak. Üstelik Kırklarelispor, Adıyaman FK, Kırşehir Futbol Kulübü ve Serik Belediyespor’un henüz BAY geçmemesi, Zonguldak Kömürspor’a artı bir avantaj sağlayacak.

FİKSTÜR AVANTAJINI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Ligin ilk 8 haftalık bölümünde zirve takımlarıyla karşı karşıya gelen Zonguldak Kömürspor’un fikstürünün kalan bölümü avantajlı bir hal aldı. Zorlu maçları geride bırakan Zonguldak ekibi, ilk yarı sonuna kadar oynayacağı 9 maçın 7’sinde altta kendine rakip olarak gördüğü takımlarla karşı karşıya gelecek. İkinci yarıda sıkıntı yaşanmaması adına ilk yarı sonuna kadar 20 puanın üzerine çıkmak zorunda olan Kırmızı-Lacivertli takım, dolayısıyla fikstür fırsatını çok iyi değerlendirmek zorunda.

Zonguldak Kömürspor 11’inci haftada, 28 Ekim Cumartesi günü saha ve seyircisi önünde Altınordu’yu konuk edecek. Haftayı 4-0’lık Kırklarelispor galibiyetiyle kapatan İzmir ekibi, Zonguldak Kömürspor’un 1 puan önünde yer alıyor. Elmas, sahasında alacağı 3 puanla hem Altınordu’yu geride bırakacak, hem de ikili averajda avantaj kazanacak.

Zonguldak Kömürspor TFF’yi göreve davet etti... Başkan Demir: “Derhal karar verin!” Zonguldak Kömürspor TFF’yi göreve davet etti... Başkan Demir: “Derhal karar verin!”

Altınordu sınavının ardından Zonguldak Kömürspor, 12. haftada Beyoğlu Yeni Çarşıspor (D), 13. haftada Ankara Demirspor (E), 14. haftada Bursaspor’la (D) karşılaşacak.

4 maçlık periyot sonrasında 15’inci haftada evinde Bucaspor 1928’le zorlu bir maç oynayacak Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son 4 haftasında Adıyaman FK (D), Serik Belediyespor (E), Kırşehir FK (D) ve Kırklarelispor’la (E) karşı karşıya gelecek.

Zonguldak Kömürspor’un 11 ila 14’üncü haftalarda oynayacağı maçlar şöyle:

11. HAFTA (28 EKİM CUMARTESİ)

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Altınordu

12. HAFTA (5 KASIM PAZAR)

Saat 14.00 Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı: Beyoğlu Yeni Çarşıspor-Zonguldak Kömürspor

13.HAFTA (12 KASIM PAZAR)

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor

14. HAFTA (18 KASIM CUMARTESİ)

Saat 14.00 Sütaş Timsah Park Stadı: Bursaspor-Zonguldak Kömürspor

SPOR SERVİSİ

puan durumu-7takvim

Editör: Hüseyin EKİNCİ