Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Mustafa Özer, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda spor medyasına konuştu. Geçen hafta Pazar günü 1-0 yenilgiyle sonuçlanan Esenler Erokspor maçını değerlendiren Özer, hafta sonunda Afyonspor’la oynanacak gece maçından beklentilerini dile getirdi.

Elmas’ın teknik patronu, sezonun henüz başında üst üstte alınan yenilgilerin ardından Afyonspor maçının büyük önem kazandığını belirterek, mutlak kazanılması gereken bir 90 dakika oynayacaklarını belirtti.

Afyon’daki karşılaşmanın gece oynanacağının anımsatılması üzerine Özer, aydınlatma sistemi altında antrenman yapabilecekleri bir saha olmadığını dile getirirken, futbolcuların ilk defa gece maçı oynayacağını, Afyon’da kendilerini nelerin beklediğini bilemediğini kaydetti.

Deplasman maçında gol ve puan sessizliğini bozacaklarını vurgulayan Kırmızı-Lacivertli teknik adam, ligde kolay bir maç olmadığını, Afyonspor maçının da çok zor maçlardan biri olacağını aktardı.

Fikstüre de değinen Mustafa hoca, Şampiyonlar Ligi gibi bir fikstüre sahip olduklarını, üst üstte zor maçların kendilerini beklediğini, takım halinde bunun üstesinden gelmeye çalışacaklarını belirtti.

“FUTBOLDA NETİCE ÖNEMLİ”

“Esenler Erokspor maçıyla bu sezon sahamızda ilk maçımızı oynadık. Bu desteklemeye gelen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Gönül ister ki onlara puan armağan edelim. İyi mücadele ettik fakat neticeye ulaşamadık. Futbol netice oyunu. Neticeye ulaşmak önemli. İki haftadır mağlup oluyoruz. Biri 1461 Trabzon, diğeri Esenler Erokspor. Şampiyonluğa takım kuran iki güçlü rakiple peş peşe oynadık. Bu da bizim şansızlığımız.”

“FİKSTÜRÜN ZORLUĞUNA BAKAR MISINIZ”

“Grupta en zor fikstüre sahip takımlardan biriyiz. Fikstüre bir bakar mısınız? 1461 Trabzon, Esenler Erokspor... Devamında Afyonspor, Diyarbekirspor ve Vanspor. Şampiyonlar Ligi gibi bir fikstürümüz var. İlk iki maçta bireysel hatalar sebebiyle puan çıkaramadık. Bundan sonraki sürecin üstesinden geleceğiz.”

“POZİSYONLARIMIZ VAR, YENİLGİYİ HAK ETMEDİK”

“Esenler Erokspor maçına bakıldığı zaman hem ilk yarı, hem ikinci yarı pozisyonlarımız var. Rakibin de pozisyonları var. Duran top organizasyonunun peşine kontradan golü yedik. Maç öncesi, “Bireysel hata yapmazsak yenilmeyiz” demiştik. Nitekim yediğimiz gol bireysel hataya dayalı bir gol oldu.  Ne kadar mücadele ederseniz edin, yakaladığınız pozisyonları  gol yapamazsanız istediğiniz neticeyi alamazsınız. Türkiye’de herkes sonuca bakar. Bize göre iki tane net penaltımız verilmedi. 90+5’inci dakikada Fatih’e yapılan hamle, yüzde 100 penaltı. Arkadan bir darbe ve ayağa müdahale var. Hakem bunu penaltı olarak değerlendirmiş olsaydı, maçtan en azından 1 puanla ayrılabilirdik.”

Ereğli Belediyespor baraj maçında işi ilk yarıda bitirdi! Kazanmakta hiç zorlanmadılar: 4-0 Ereğli Belediyespor baraj maçında işi ilk yarıda bitirdi! Kazanmakta hiç zorlanmadılar: 4-0

“FUTBOLDA GEÇMİŞ YOK, ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

“Futbolda geçmişe fazla takılı kalmamalıyız. Önümüze bakacağız. Artık tek düşüncemiz hafta sonu Afyonspor’la oynayacağımız maç. Bu maça konsantre olduk. Çok önemli bir karşılaşma bizi bekliyor. Kazanmak istiyoruz. Sakat ve hasta oyuncularım var. Bir yandan takımı hazırlarken, diğer yandan onları hazırlamaya çalışıyoruz. Gece maçı oynayacağız. Aydınlatması olan bir tesiste antrenman yapmak isterdim. Şartları biliyorsunuz. İlk kez gece maçı oynayacağız. Açıkcası Afyon’da bizi neyin beklediğini bilmiyorum.”

“TRANSFERE İHTİYACIMIZ VAR”

“Türkiye’de insanlar neticeye bakar. 150 milyonluk takıma bakmazlar, ‘2-3 milyonluk takım galibiyet alamadı, gol atamadı’ derler. Ben bunları çok yaşadım. Bir teknik direktör olarak elimdeki oyuncuları en iyi şekilde sahaya sürmek istiyorum. Transfere ve kreatif oyunculara ihtiyacımız var. Kulübeme döndüğüm zaman güçlü bir kulübe görmek istiyorum. Tabi bu maddi güçle alakalı. Transfer etmek istediğimiz oyuncular yüksek meblağlar istiyorlar. Böyle bir gücümüz yok. Buraya ayak uyduracak oyuncuları aramıza katmak istiyoruz.”

SPOR SERVİSİ

6B1A5990

Editör: Hüseyin EKİNCİ