Sigaraya yeni zam! Sigaraya yeni zam!

Kastamonu Haber – Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan ve Küre Dağları Milli Parkı içinde bulunan Ilgarini Mağarası, dünyanın en derin mağaraları arasında gösterilen önemli bir doğal güzellik olarak biliniyor. 858 metre uzunluğu ve 250 metre derinliğiyle dikkat çeken bu mağara, son yıllarda giderek artan bir ilgiyle karşılanıyor.

Tapuda yeni dönem Tapuda yeni dönem

Mağaranın ulaşılabilirliğini artırmak amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) koordinasyonunda kamp alanları ve trekking rotaları belirleme çalışmaları yürütülmüş ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi de yeni rota belirleme çalışmalarına başlamıştı.

Hırsız adeta örümcek adam gibi bir binaya tırmanıp daireye girdi! Hırsız adeta örümcek adam gibi bir binaya tırmanıp daireye girdi!

Bu girişimlerin yanı sıra, Kültür Turizm Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Ilgarini Mağarası'nın korunması amacıyla da önemli bir karar alındı. Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilgarini Mağarası, "Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı" olarak ilan edildi. Bu sayede mağara, gelecek nesillere sağlam bir şekilde ulaştırılarak korunacak ve gelecek turizm çalışmalarında da önemli bir cazibe merkezi olmaya devam edecektir. İHA

Otomobil kamyonun altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Otomobil kamyonun altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı

Bıçakla meydanda kendini rehin aldı! Bıçakla meydanda kendini rehin aldı!

AW927064_04

AW927064_03

AW927064_02

AW927064_01

Editör: Virda Şahin