Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için bakanlıktan binanın yeni deprem yönetmeliğine göre güçlendirme mi yıkım mı olacağına dair rapor istenmesi üzerine bir rapor hazırlayan ekip durumu bakanlığa bildirmek üzere Ankara’ya gitmişti.

Bunun üzerine ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Zonguldak Valilik binası alt atında yer alan Kadastro İl Müdürlüğü’nün eski yerine taşınmasına karar verilmişti.

Ancak kütüphane için bakanlıktan kiralama yolu için de girişim başlatılması talebi geldi. Bunun peşine de Kütüphaneler Genel Müdürlüğünde bir heyet uygun yer ve kiralama için yer araştırma yapmak ve Bakanlığa bilgi sunmak üzere 4 gün önce Zonguldak’a geldi.

Öte yandan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün valilik binası -1 katına taşınabilmesi için ise İnternet hizmetini verecek olan bilgi işlem ekiplerinin Zonguldak'a gelmesinin beklenmesi aşamasında olduğu öğrenildi.

Halk kütüphanesinin taşınma çalışmaları ise uygun bir yer bulunup tahsis yapıldıktan sonra başlayacak. Bu süreçte kütüphane kapatılmayacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun’un göreve gelmesinin hemen ardından kütüphane için uygun bir yer arayışını aralıksız sürdürdüğünü fakat şehirde kütüphanenin taşınabileceği binanın sınırlı sayıda olması nedeniyle birkaç seçeneğin değerlendirme sürecinde olduğu öğrenildi.  (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu