Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumunu değerlendiren Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, AK Parti iktidarının şu anda Türkiye’de uyguladığı ekonomik model, ekonomik kararlar ve ekonominin dünya ekonomi bilim literatüründe yeri olmadığını söyledi.

Ekonomik manada çok zor bir dönemden geçtiğimizi belirten Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

“Bu Ramazan Türkiye için dayanışma vakti. Bu yıl önce deprem bölgesindeki insanlarımız iftarını açacak sonra biz açacağız. Millet olarak siz sofraya oturmadan biz sofraya oturmayız diyeceğiz ve sofralarımızı büyüteceğiz. Ekonomik manada çok zor bir dönemden geçtiğimiz şu zaman diliminde kıymanın kilosu 280 TL. Böyle bir ortamda milletimiz nasıl iftarını yapacak, nasıl dengeli beslenecek. Pidenin 10 TL olduğu bir ortamda vatandaşımız nasıl huzurlu bir Ramazan orucu tutacak. Bu Ramazanda insanlarımız iftar sofrasına, sahur sofrasına peynirini, zeytinini diğer tüm gıda ürünlerini koymakta çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Biliyorsunuz asgari ücret yılbaşında 8 bin 506,80 TL oldu. Çalışanlarımız daha bunu cebine koymadan çok büyük zamlarla karşılaşıldı ve şu anda asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücret de şu anda yalan oldu. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’ydi, bu emekli maaşı da 2 bin TL artışla 7 bin 500 TL oldu.  Emeklilerimiz daha bu parayı cebine koymadan kıymanın kilosu 280 TL oldu ve insanlarımız gerçekten çok büyük sıkıntı yaşıyorlar.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

Biz, Millet İttifakı olarak milletimizin bu derinleşmiş sorunlarını çözmek üzere bir birliktelik oluşturduk, bizim iktidarımızda kesinlikle vatandaşımız sofrasına ne koyacağını düşünmeyecek, çok rahat bir ortamda, çok refah bir ortamda ne yapacak inşallah orucunu da tutabilecek, iftarını da açabilecek, sahurunu da yapabilecek diye düşünüyoruz. Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Bu zaman diliminde de inşallah Millet İttifakı olarak 6 parti çok büyük bir seçim kampanyasına hazırlık yapıyoruz. Milletvekili adaylarının da nasıl olacağına dair de çalışmalar genel merkez nezdinde devam ediyor. Bu çalışmalar bittiğinde milletvekili adaylarımızı Zonguldak ilimizde açıklayacağız. İnşallah Zonguldak ilimizin tamamını kucaklayan tüm seçmenlerimizin beklentilerini karşılayan bir liste oluşturulması konusunda çok sistemli bir çalışma var. 

Cem Dereli; ‘Sanata ve sanatçıya verilen değer bu olamaz’ Cem Dereli; ‘Sanata ve sanatçıya verilen değer bu olamaz’

BİLİM DIŞI EKONOMİK SİSTEM TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ ÇÖKERTMİŞTİR

Türkiye’de enflasyonist ortamda özellikle 2021 yılından bu zamana kadar mevcut iktidarın uygulamış olduğu bilim dışı, bilgi dışı ekonomik model, uyguladığı ekonomik sistem Türkiye’nin ekonomisini, vatandaşın ekonomisini çökertmiştir.  Zengin daha zengin olmuştur, fakir daha fakir olmuştur. İnsanlarımız çocuklarına ayakkabı alamıyor, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödemekte sıkıntı çekiyorlar. Bu sıkıntıyı çektiklerini nereden anlıyoruz; hükümet vatandaşa elektrik ve doğalgaz yardımı yapmak üzere bir çalışma başlattı. Demek ki vatandaşımız çok büyük sıkıntı çekiyor. 30 bin 200 TL fakirlik sınırının olduğu bir ortamda yani 4 kişilik bir haneye 30 bin TL para girdiğinde fakir olarak addediliyor. Yoksulluk sınırı 30 bin TL.

BU EKONOMİK MODELDEN DERHAL VAZGEÇİLMESİ GEREKİYOR

Biz Saadet Partisi olarak yıllardır dile getiriyoruz ve şunu ifade ediyoruz. Asgari ücretin kademeli olarak yoksulluk sınırına göre tayin edilmesi gerekiyor. Fakirlik sınırına göre tayin edilmesi gerekiyor. Bunun da gerçekleşmesi için ülkenin üreten bir ülke olması gerekiyor. Üretim bazlı bir ekonomik modele geçilmesi gerekiyor. Bunları şu anki mevcut iktidar da konuşuyor, üretim, istihdam, yatırım diye söylüyorlar ama bunun sahadaki uygulamaları, sahadaki operasyonel uygulamalarını maalesef ki göremiyoruz. Öncelikle bununla ilgili bir karar alınması lazım. Bu para sisteminden, bu ekonomik sistemden, bu finans sisteminden vazgeçilmesi lazım. AK Parti iktidarının şu anda Türkiye’de uyguladığı ekonomik model, ekonomik kararların, ekonominin bilim dalında yeri yok. Dünya ekonomi bilim literatüründe yeri yok. Bu ekonomik modelden de derhal vazgeçilmesi gerekiyor.

Ben aziz milletimizin kararına, aziz milletimizin vicdanına güveniyorum. Bu seçimde inşallah bizim Cumhurbaşkanı adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacaktır ve arkasından da en fazla milletvekili sayısı ile de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Millet İttifakı olarak temsil edeceğini düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin