Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu Zonguldakspor Basket 67’nin Kulüp Başkanı Kanat TanFIBA Kadınlar EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş'ı kutladı. Siyah-Beyazlılar’ın başarısıyla gurur duyan Tan, Zonguldakspor’un da Avrupa takımı olacağını belirtti.

Ülkemizi FIBA Kadınlar EuroCup’ta temsil eden Beşiktaş BOA kadın basketbol takımı, yarı final rövanş maçında deplasmanda konuk olduğu İspanya temsilcisi Spar Girona’yı 68-66 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Siyah-Beyazlı takımın bu büyük başarısını ilk kutlayan kulüp Zonguldakspor Basket 67 oldu. Kulüp Başkanı Kanat Tan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2024-2025 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde rakibimiz olan, Türkiye’nin gururu Beşiktaş kadın basketbol takımı, FIBA Kadınlar EuroCup’ta finale kaldı. Zonguldakspor Basket 67 Kulübü olarak ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil eden Beşiktaş’a gönülden başarılar dilerim. Darısı bir gün bizim başımıza” ifadelerinde bulundu.

2022 yılında kurulan Zonguldakspor Basket 67’nin başında, iki yıl içinde biri Bölgesel Kadınlar Basketbol Ligi, diğeri Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi olmak üzere iki şampiyonluk birden yaşayan Kanat Tan’ın en büyük hayali, Zonguldakspor’un adını Avrupa’da duyurmak.

Tan, 2 yıl önce yıla çıkarken ilk hedef olarak Süper Ligi koymuş, bu hedefine iki yıl gibi kısa sürede ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. 2024-2025 sezonunda Zonguldak’ı Süper Ligde temsil edecek Zonguldakspor Basket 67'de, 3'üncü başkanlık dönemini yaşayacak olan Başkan Tan, çıtayı biraz daha yukarıya taşıyarak Avrupa’yı hedef koydu. Kırmızı-Lacivertli Başkan, bu hedefine önümüzdeki bir-iki yıl içinde ulaşmak istiyor.

Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak Yarı final maçı biran da final değeri kazandı... Kazanan takıma Bölgesel Amatör Lig şansı doğacak

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ