İzmir'de taksici Oğuz Erge'nin vahşice katledilmesi, toplumda büyük bir üzüntü yaratmış ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Olaya karşı peş peşe gelen sert tepkiler arasında, idam talepleri de dikkat çekti.

 İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sosyal medyasında PKK'nın propagandasını yaptığı iddia edilen katil için "Sosyal medyasında hain terör örgütü PKK’nın propagandasını da yapan bu vatan haini katil asılmalıdır!" ifadesini kullanıldı.

Türkiye genelinde yayılan bu üzücü olayda, Oğuz Erge'nin iyilikle yaptığı bir hareketin, hayatına mal olması herkesi derinden etkiledi. Katilin saldırısına uğrayan taksici, Gaziemir Belediyesi yakınlarında vuruldu ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Görüntülerin kamuoyu tarafından geniş bir şekilde paylaşılması, sosyal medyada da büyük tepkilere neden oldu. Birçok kişi idam taleplerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise Delil Aysal’ın kürt olduğunu belirterek, özellikle bu nedenle idam edilmesi gerektiğini savundular. Irkçı paylaşımların ardından bazı vatandaşlar ise Zonguldak’ta yaşanan utanç verici olayları örnek göstererek, olayın Türklük ya da kürtlükle alakasının olmadığını belirttiler.

Zonguldak halk pazarında etiket fiyatları düştü Zonguldak halk pazarında etiket fiyatları düştü

ÇAYCUMA VE EREĞLİ OLAYLARINA SEBEBİYET VERENLER İÇİN DE İDAM İSTEDİLER

Delil Aysal’ın Oğuz Erge’yi vahşice katletmesinin ardından idam için en çok örnek gösterilen olaylar arasında Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Furkan Sevinç’in 2 yaşındaki Nisanur Ö.'ye cinsel istismarda bulunduktan sonra ölümüne sebep olması yer aldı.

Öte yandan, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde anlaşmazlık yaşadığı 22 yaşındaki eşi Bahar Kanyılmaz’ı konuşmak için evinin önüne çağıran ve orada öldüren 25 yaşındaki Tarık Kanyılmaz için de idam istendi. (Haber Merkezi)

AW132526_02

Editör: Murat Barutçu