Zonguldak'ta Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure etkinliği gerçekleştirildi. Muharrem Ayı'nın anısına gerçekleştirilen etkinlikte, Alevi Bektaşi inançlarına göre Hz. Hüseyin'in Kerbela'da katledilişinin anması yapıldı. Etkinlik Pazar günü Alaborina Restoranında düzenlendi ve sunuculuğunu Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gülseren Duman üstlendi.

Zonguldak Alevi Kültür Dernekleri’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği etkinliğe, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan mesaj gönderdi, Alevi Dedesi, Sefa Öztürk Dede, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan, CHP İl Yönetim Kurulu adına İl Başkan Yardımcısı İsmail Kal ve yönetim Kuru Üyeleri, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve Yönetim Kurulu, CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal ve Yönetim Kurulu, CHP Kozlu İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak CHP Filyos Belde Başkanı aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi Burak Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen ve Önceki dönem İl Başkan Yardımcısı  Ekrem Güllüdal Sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız ve Yönetim Kurulu, Yeşil Sol Parti İl Başkanı Ali Topaloğlu, EMEK Partisi İl Başkanı Ateş Türeli, KESK’e Bağlı Sendika başkan ve yöneticileri, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin, TMMOB Elektrik Müh.Odası İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, GMİS Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Tayfun Demir, ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, Kozlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hasibe Özümüş, Çağdaş HASAD Başkanı Atilla Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri çok sayıda katılımcı etkinlikte yer aldı.Dernek Başkanı Mehmet Kaplan, konuşmasında iktidarın Alevi Bektaşileri sadece bir inanç grubu olarak değil kültürel bir grup olarak gördüğü eleştirisinde bulundu ve devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olması gerektiğini vurguladı.

Alevi Dedesi Sefa Öztürk ise Muharrem Yas orucu ve Alevi Bektaşilikte Dört Kapı Kırk Makam konularında düşüncelerini paylaştı. Dört Kapı Kırk Makam öğretisinin kişinin iç temizliğine kavuşarak olgunlaşmasını ve topluma hizmeti amaçlayan bir inanç olduğunu ifade etti.

Mali Müşavir  Fikret İsmail Dikici hayatını kaybetti Mali Müşavir Fikret İsmail Dikici hayatını kaybetti

Etkinlikte Aşure Duası okundu ve dağıtımı gerçekleştirildi. Daha sonra etkinlik değişlerle sona erdi. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

WhatsApp-Image-2023-08-20-at-17.38.58WhatsApp-Image-2023-08-20-at-17.38.58-(1)WhatsApp-Image-2023-08-20-at-17.38.57-(1)WhatsApp-Image-2023-08-20-at-17.38.57WhatsApp-Image-2023-08-20-at-17.38.56WhatsApp-Image-2023-08-20-at-17.38.56-(2)

Editör: Murat Barutçu