Başkan’dan cevap bekliyorlar Başkan’dan cevap bekliyorlar

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, “Türkiye Emekliler Derneği dul ve yetimleri olarak hayal kırıklığına uğradık, bunlara hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Memiş açıklamasında, “Asiller aç vekiller tok beyler sizi Büyük Millet Meclisine bizler gönderiyoruz. Bizim hakkımızı hukukumuzu korusunlar diye ama siz ne yapıyorsunuz önce kendinizi düşünüp bizler aklınıza bile gelmiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Beyler emekli aç dul yetimler daha da aç siz ise kendinizden başka bir düşünceniz yok bizlerinde dul ve yetimlerin 4 bin 5 bin lira gibi bir maaşla geçinmeye çalışan dul yetimler 7 bin 500 lira alan emekliler nasıl geçinmeye çalıştıklarını biliyor musunuz. Ne gezer açlık sınırı şu yoksulluk sınırı bunu diyen sizler neden bizleri açık sınırının altında bırakıyorsunuz.

Hiç mi marketlerden pazardan kasaplardan haberiniz yok. Bizleri aç bırakan sizler Allah’tan hiç mi korkmuyorsunuz. Bizleri yoksullaştıran sizler değil misiniz. Biz size ne yaptık 25-30 sene çalıştık emek verdik ama açlığa mahkum olduk. Bizi hiç mi düşünmüyorsunuz. Çocuğuna torununa harçlık veremeyen bir baba bir  dede durumuna düştük. Bizi bu durumlara düşürenler utansın. Bizler emekli olduğumuz zaman çalışandan daha fazla maaş alıyorduk ama şimdi açlığa mahkum ettiniz bizi. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın sizi. Hakkımızı helal etmiyoruz.

Beyler açlık sınırını açıklıyorsunuz ama bizlere gelince açlık sınırının altında milyonlarca emekli geçinmeye çalışırken siz hiç utanmıyorsunuz. Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın”  (Ersen Berk Çelik)

Editör: Murat Barutçu