Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen heyelan faciayla sonuçlandı. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Esenkıyı Tır Parkı’nda yamaçtan kopan büyük kaya kütleleri park halindeki araçların üzerine düştü.
Dev kayalar araçların üzerine düştü
Olay sabah saatlerinde Esenkıyı Tır Parkı bölgesinde meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya parçaları park alanına düşerken çok sayıda araçta hasar oluştu. Kaya parçalarının etkisiyle bir tanker de yan yattı.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Hopa Arama Kurtarma, itfaiye, emniyet, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Arkadaşlarına yardım etmek için geri döndü
Edinilen bilgilere göre aracını tehlikeli bölgeden çıkarmayı başaran bir kişi, arkadaşlarına yardım etmek amacıyla yeniden olay yerine döndü.
Bu sırada ikinci bir heyelan meydana geldi. Başına kaya parçalarının isabet ettiği kişi hayatını kaybetti.
Bölgede güvenlik önlemleri artırıldı
Heyelan nedeniyle çevredeki bitki örtüsü ve altyapıda da hasar oluştu. Ekipler bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürürken, yeni bir heyelan ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.
Emniyet ve jandarma ekiplerinin çevredeki güvenlik çalışmaları devam ediyor.








