2. Ligde, 28 ila 30’uncu haftalarda hızlandırılmış lig sistemi uygulanacak. Takımlar bu periyotta 8 günde 3 maç oynayacak.

Kırmızı grupta 43 puanla 8’inci basamakta yer alan Zonguldak Kömürspor, hızlandırılmış haftalarda Etimesgut Belediyespor, Kastamonuspor ve Ankara Demirspor’la karşı karşıya gelecek. Bu maçların ikisi iç sahada, biri deplasmanda oynanacak.

Kırmızı-Lacivertliler, 8 gün içinde oynanacak 3 maçlık seriye 25 Mart Cumartesi günü saha ve seyircisi önünde Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor’la başlayacak. Bu maçın ardından Şenol Demir ve öğrencileri, 29 Mart Çarşamba günü hafta arası maçında Kastamonuspor’un konuğu olacak.

Kastamonu deplasmanının ardından tekrar evine dönecek Elmas, 2 Nisan Pazar günü Karaelmas Köksal Stadı’nda bir başka Başkent temsilcisi Ankara Demirspor’la karşılaşacak.

HEDEF 9, OLMAZSA 7

Son lig maçında zorlu Bursa deplasmanında Karacabey Belediyespor’u 2-1 yenerek büyük bir iş çıkaran Zonguldak Kömürspor, gözünü 8 günlük periyoda dikti.

Kırmızı grup ekibi, maç maç düşünse de 3 maçlık seriye maksimum 9, minimum 7 puan hedefi koydu. 3’te 3’lük seriyle 9 puan alınması halinde Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 9 Nisan’da Kocaelispor’la oynanacak 31’inci haftaya 52 puanla giriş yapacak.

Eğer 3 maçtan 7 puan çıkarsa, puan toplamı puantaja 50 olarak yansıyacak. Bu iki hesaptan hangisi tutarsa tutsun, Zonguldak Kömürspor 2015-2016 sezonundan bu yana aralıksız 7 yıldır mücadele ettiği 2. Ligde ilk kez 50 puanı görecek.

Bilindiği üzere Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, 2. Lig serüveninde en yüksek puanı, 47 puan topladığı 2016-2017 sezonunda yine Şenol Demir döneminde yakalamıştı.

Zonguldak Kömürspor’un 8 günde oynayacağı 3 maçın programı:

25 Mart Cumartesi: Zonguldak Kömürspor-Etimesgut Belediyespor (E)

29 Mart Çarşamba: Kastamonuspor-Zonguldak Kömürspor (D)

2 Nisan Pazar: Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor (E)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ