Yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak için adeta seferberlik yaşanan Çaycuma’da her alanda, dayanışma büyüyor. Depremin üçüncü gününde yola çıkan tır sayısı 8’e kamyon sayısı 3’e ulaşırken, toplama noktasında halen çok sayıda malzeme yüklenmeyi bekliyor. Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesi işbirliği ile toplanan malzemeler, AFAD’ın koordinasyonunda deprem bölgesindeki toplama merkezilerine gönderiliyor.

ÇAYCUMA EKİBİ GAZİANTEP’TE YARA SARIYOR

Çaycuma Belediyesinin arama kurtarma ekibi, Gaziantep İslahiye’de arama kurtarma faaliyetlerine devam ederken, AFAD’dan eğitim alan 8 personeli de Gaziantep’e ulaşmış bulunuyor. Gaziantep Şehit Üsteğmen Alper Başaran Kışlası Lojistik Merkezine gelen yardım tırlarını, Ereğli ve Devrek’ten gelen ekiplerle birlikte boşaltma ve ayrıştırma görevi verilen Çaycuma ekibi, ilk günden 60 tırı boşaltıp tasnif ettikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için daha küçük araçlara yerleştiriyor.

250 MADENCİNİN AKŞAM YEMEĞİ ÇAYCUMA BELEDİYESİNDEN

Öte yandan Çaycuma Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Çaycuma Havaalanı üzerinden bölgeye nakledilen maden işçilerinin ihtiyaçlarıyla da ilgileniyor. Salı günü akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait nakliye uçağıyla bölgeye gönderilen 250 madencinin havaalanındaki bekleme süresinin uzaması üzerine akşam yemeklerini karşılayan, Çaycuma Belediyesi, bölgeyle dayanışma konusunda hiçbir özveriden kaçınmıyor.

UÇAK AKSAYINCA 232 MADENCİ ÇAYCUMA BELEDİYESİ TARAFINDAN ANKARA’YA ARAÇLARLA GÖNDERİLDİ

Öte yandan çarşamba sabah yine uçakla deprem bölgesine sevk edilmesi planlanan 232 madenci Çaycuma Havaalanına geldi. Anca uçuş planındaki aksama üzerine TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile temasa geçerek, işçilerin, Ankara’daki havaalanlarına nakli konusunda destek istedi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın talimatıyla hızla araç temin edilerek, madenciler Ankara’ya gönderildi.

AKLIMIZ, FİKRİMİZ, HER ŞEYİMİZLE DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Türkiye bir büyük felaketi yaşıyor. Deprem sabahı ilk işimiz, bir arama kurtarma ekibini bölgeye sevk etmenin yanı sıra bir de kriz komitesi kurmak oldu. Tüm çalışmalarımızı bu komite aracılığıyla yürütüyoruz. Aklımız, fikrimiz, her şeyimizle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanındayız. Faaliyeti kaymakamlık çalışanlarımızla, Sayın Kaymamamızla tam bir işbirliği içinde yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgi gösteriyor. İnanın yetişmekte zorlanıyoruz. Çaycumalılar nasıl yardımsever olduğunu, yüreklerinin yurt ve insan sevgisiyle nasıl dolu olduğunu bu felakette de gösterdi.” dedi.

EL ELE VERİP YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Her alanda kendilerine gelen talebi karşılamaya çalıştıklarını söyleyen Kantarcı, “İlk andan itibaren Çaycuma’da adeta kent imecesi kuruldu. Herkes elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı. Bizler de gelen her talebe cevap vermeye çalıştık. Bugün hava muhalefeti nedeniyle uçak gelemedi. Havaalanında kalan madencilerin deprem bölgesine nakli konusunda TTK Genel Müdürümüzden bir talep geldi. Cantürk firması sahibi Mesut Oral’la iletişime geçerek, madencilerimizin Ankara’ya karayolundan naklini sağladık. Kendisine çok müteşekkirim. Tüm devlet kurumları gibi AFAD’la, Kızılay’la da sürekli iletişim halindeyiz.  El ele verip yaraları sarmaya çalışıyoruz. Ben Sayın Kaymakamım, belediyemizin kriz komitesi üyeleri, bizzat deprem bölgesinde çalışmalara katılan kahraman personelimiz olmak üzere, bu çabaya destek veren tüm Çaycumalılara teşekkür ediyorum. Ümidim o ki, bu felaketi de el birliğiyle aşacağız.” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin