Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele eden Zonguldak Spor Basket 67, 4’üncü hafta maçında evinde Kastamonu İstiklal Yolu Spor Kulübü’nü konuk edecek. Final niteliği taşıyan ve ligde haftanın maçları arasında gösterilen karşılaşma, 11 Aralık Cumartesi (yarın) saat 14.00’te Site Spor Salonu’nda oynanacak.

Kurulduğu ilk yıl katıldığı ligde, başantrenör Murat Başman yönetiminde başarılı bir grafik çizen Zonguldak Spor Basket 67, 5 takımlı D grubunda oynadığı ilk iki maçı farklı bir şekilde kazandı.

İlk maçta Başkent Kartalları’nı 85-35, ikinci maçta Asaş Basketbol’u 101-31 mağlup eden Potanın Elmasları, 3’üncü haftayı maç yapmadan BAY geçti.

Maç boşluğuyla geçilen haftayı sıkı antrenman programıyla değerlendiren Zonguldak Spor Basket 67, 4’üncü haftada 3’üncü maçını kendisiyle denk kuvvetteki Kastamonu İstiklal Yolu’yla oynayacak. Rakip takım da tıpkı Zonguldak temsilcisi gibi oynadığı iki maçı kazanarak 4 puana sahip. Asaş Basketbol’u 99-31, Çağdaş Kolejliler’i 89-44 mağlup eden Kastamonu ekibi, puan puana olduğu Zonguldak Spor Basket 67’den sadece sayı averajı yönünden iyi.

İki maçta 186 sayı üretip 82 sayı yiyen Zonguldak Spor’un averajı 104. Rakip potada 188 sayı bularak 75 sayı yiyen Kastamonu ekibinin averajı ise 113.

Puanları eşit olan ve sadece 9 sayı farkla sıralanan iki takım arasında oynanacak yarın ki mücadele, ilk yarının son haftası öncesi puantaj cetvelinde belirleyici bir rol oynayacak.

BAŞTAN TAN ANTRENMANI TATLANDIRDI

İlk iki hafta oynadığı Başkent Kartalları ve Asaş Gençlik’e göre daha güçlü olan Kastamonu İstiklal Yolu maçını fazlasıyla önemseyen Zonguldak Spor Basket 67, hazırlıklarını Site Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Kulüp Başkanı Kanat Tan, son antrenmanda takımı ziyaret ederek, teknik ekip ve oyuncu kadrosuna tatlı ikramında bulundu. Takıma olan güvenini sözlere döken Başkan Tan, zorlu müsabakayı kazanıp yollarını emin adımlarla devam edeceklerini söyledi.

Tan, yarın ki mücadelede tüm Zonguldak halkı ve basketbol severleri Site Spor Salonu’na davet edip takıma destek çağrısında bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi