Zonguldak’ta doğup büyüyen, İstanbul’da yaşayan ve birçok sanat dalıyla ilgilenen ev kadını 40 yaşındaki Hale Küçük, kendisi ile ilgili hayatını anlattığı kitabını yazıp bin adet bastırdı.

İlkokul mezunu olan ve ilk kitabını 17 yaşında yazmaya başlayan Küçük, ikinci kitabında hayatında yaşadığı olayları kaleme alıp kitap haline getirmeye karar verdi.

Ana kahraman olarak kendisini ve bir dönem birlikte yaşadığı arkadaşının aşk hikayesi ile maceralarını kurgulayan ve kitabına “Gönül Yaram” adı veren Küçük, bin adet bastırdığı ve 64 liradan satışa çıkardığı kitabın geliriyle yeni bir kitap hazırlamayı hedefliyor.

-“Kitabın piyasaya çıkmasından dolayı çok mutluyum.”

Küçük, Şafak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kitabın yazımını evde boş zamanlarında, otobüste, takside ve vapurda aldığı notlarla gerçekleştirdiğini söyledi.

İlk kitabını şiir tarzında yazdığını dile getiren Küçük, “Ben bu kitabı çıkarmadan 5 sene önce çocukluk dönemimde yazdığım şiirlerden sonra ara vermiştim. Sonrasında hayatıma çok sevdiğim bir insan girdi. Onunla çok güzel bir yaşantım oldu. Sonrasında maddi sıkıntılardan dolayı ayrıldığım için bu kitabı yazmaya karar verdim.” dedi.

Küçük, ilkokulu zorla okuyan bir çocuk modeli olduğunu anımsatarak “Hayatımda üzüldüğüm, yıprandığım konular çok olduğu için hep böyle içimi kime dökeyim, kime anlatayım diye düşündüm. Daha sonra elime kalem aldım ve kâğıda üzüldüklerimi, mutlu olduklarımı yazarak satırlara döktüm. Bu şekilde bir eser meydana getirdim.” diye konuştu.

-“Kitap fuarında imza günü düzenleyecek”

Kitabını hazırlarken çevresindeki insanların kendisine manevi olarak destek verdiğini anlatan Küçük, ülke olarak yaşadığımız ve birçok insanımızı kaybettiğimiz üzücü olaylardan ötürü imza günü yapmayı uygun görmediğini, ilerleyen süreçte böyle bir çalışmasının olacağını kaydetti.

Küçük, üçüncü kitabın hazırlıklarına şimdiden başladığını da sözlerine ekleyerek, “1997’den beri Türk Sanat Müziği ile ilgileniyordum. Bu süreçte müziğe ara vererek tiyatro yapmaya başladım. Dizi film ve reklam çekimleri için özel bir ajansta figüranlıkta yapıyorum. Bir süre tango da yaptım.” ifadesini kullandı. (Haber- Ersen Berk ÇELİK)

WhatsApp Image 2023-03-09 at 15.11.26WhatsApp Image 2023-03-09 at 15.11.25 (1)WhatsApp Image 2023-03-09 at 15.11.25

Editör: Murat Barutçu