Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Burdur, Çankırı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzey ve doğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

ORAJ UYARISI YAPILDI

Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu Seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu

Hava Forum tarafından yapılan açıklamada ise "oraj" uyarısı yapıldı. Afrika sıcaklarının etkisine girildiği ifade edilen açıklamada, önümüzdeki hafta sonu başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde rekor düzeyde şimşek aktiviteli gök gürültülü yağışlar yani "oraj"ın görülebileceği belirtildi. Durumun takip edildiği ve hafta içi netleşeceği ifade edildi.

ÖNCESİNDE EYYAM-I BAHUR GELİYOR!

Eyyam-ı bahur olarak adlandırılan çöl sıcaklarının her yıl ağustos ayının ilk günlerine denk gelmesiyle, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde yoğun bir şekilde hissedilecek sıcaklar bekleniyor. Bu dönemde yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanacak ve pek çok kentte sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkabilecek.

Vatandaşlardan, özellikle saat 11.00 ile 16.00 arasında güneş çarpmasına karşı tedbirli olmaları isteniyor. Çöl sıcaklarının etkili olduğu bu dönemde, uzun süre güneş altında kalınmaması, dışarıda hareketlilikten kaçınılması, bol su tüketilmesi ve güneş koruyucu ürünlerin kullanılması önemli tedbirler arasında yer alıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu