Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul'un kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eylül ayının normalden daha sıcak geçeceğini belirten Kurnaz, El Nino'nun etkileri nedeniyle ocak ayında İstanbul'da kar yağışı beklenmediğini açıkladı.

El Nino'nun Pasifik Okyanusu'ndaki suların normalden daha fazla ısınması anlamına geldiğini söyleyen Kurnaz, bu etkinin özellikle kıyı bölgeleri üzerinde etkili olduğunu ve yaklaşık 3-4 ay sürdüğünü belirtti. Türkiye'de son 20 günde El Nino etkilerinin görülmeye başlandığını aktardı.

Yağış beklentisi konusunda Kurnaz, El Nino'nun Türkiye'ye yağış getireceğini ve kuraklık yaşanmayacağını umduklarını ifade etti. Ancak İstanbul'a ocak ayında kar yağmasını beklememeleri gerektiğini çünkü hava sıcaklığının kar yağışı için yeterince düşmeyeceğini belirtti.

Kurnaz, 2016 yılında dünya genelinde ortalama sıcaklığın rekor seviyeye ulaştığını ve bu yılın da rekor sıcaklıkların yaşandığı bir yıl olduğunu belirtti. 2024 yılında ise daha yüksek sıcaklıkların beklendiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

16 yıllık vahşi cinayet! Kafasına, boğazını, ellerini kesip yakarak gömmüşler 16 yıllık vahşi cinayet! Kafasına, boğazını, ellerini kesip yakarak gömmüşler

Editör: Murat Barutçu