En ucuz WC kullanımının 5 liraya yükseldiği günümüzde ülkenin bazı yerleşim bölgelerinde yürümeye bile para alıyorlar.

Her ne kadar adına “hizmet bedeli” denilip kılıf uydurulmuşsa da bundan vatandaş zarar görüyor, eskiden serbestçe yürüdüğü yollarda şimdi ya para isteniyor ya da engelleniyor.

Bu kapsamda İstanbul Sarıyer Kilyos Plajyolu caddesinin başlangıcındaki 400 metrelik bir alanın cankurtaran hizmeti veren bir şirkete kiralandığı ve işletmenin yürüyüş yapan halktan da giriş ücreti aldığı iddia edildi.

Tatil sezonunun başlamasıyla bir yandan artan tatil masrafları konuşulurken, bir diğer tartışma konusu da, her yaz olduğu gibi, kıyıların kullanım hakkı konusu.

Müfredat değişikliği eleştirildi Müfredat değişikliği eleştirildi

Sarıyer Kilyos Plajyolu caddesinin başlangıcındaki 400 metrelik bir alanın işletmeye kiralandığı ileri sürüldü. Plaja girmek isteyen halk 100 ila 200 lira arasında değişen ücretlerle sahili kullanma hakkı elde ediyor. Daha önce halka ait olan plajda halk bırakın yüzmeyi yürüyüş dahi yapamıyor.

Hayatın gittikçe pahalılaştığı böyle bir dönemde bu uygulamamanın halkın belini daha da bükeceği açık. İnsanların hemen yanı başlarındaki denize girmesi de en büyük hakkı. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu