Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yılmaz Can ve ilgili diğer kurum temsilcilerinin katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi.
Vali Mustafa Tutulmaz, projenin önemine vurgu yaparak, yetişecek yeni bireylerle birlikte hasta ve yaşlı bakımı konusunda sorun yaşanmayacağını belirtti ve projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yılmaz Can da projenin şehir için önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Bu proje ile Zonguldak’ta ve toplumda yaşlı ve hasta bakımı alanında eğitimli elemanların yetişmesi hedefleniyor. Özellikle yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte bu tür eğitimli personellere olan ihtiyaç giderek artıyor. İlgili kurumların iş birliği ile bu alanda uzman kişilerin yetiştirilmesi, ihtiyaca cevap verebilecek nitelikli sağlık personelinin artması ve yaşlı ve hasta bakım kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.  /Haber Merkezi

Kronik Böbrek Yetmezliğini Önleme ve Tedavi Yolları Kronik Böbrek Yetmezliğini Önleme ve Tedavi Yolları

WhatsApp-Image-2023-08-07-at-15.28.58-(1)

Editör: Murat Barutçu