Zonguldak’ta önceki dönem milletvekili seçilen ve Devlet Bakanlığı yapan Hasan Gemici, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için CHP’den aday adayı oldu.

Gemici yaptığı açıklamada, “Sevgili arkadaşlarım, Sevgili Zonguldak, Bartın ve Karabük ‘lü hemşehrilerim. Her seçim ve referandumlarda yurttaş ve partili sorumluluğu ile İstanbul,Zonguldak,Bartın ve Karabük’te üyesi olduğum CHP’ye sahada katkı vermeye çalıştım. Bu bölgeye önce bir mühendis ve iş insanı olarak ,daha sonra 6 yıla yakın milletvekili ve bakan olarak hizmet etmiş ;geçmişten bu yana CHP VE DSP örgütlerini ((mevcut ve önceki dönemlerde görev yapmış)yakından tanıyan bir insanım. Ülkemizin bu kader seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi ve CHP’nin tarihi başarısı için Zonguldak’tan aday adayı oldum. Selam sevgi ve saygılarımla” dedi.

HASAN GEMİCİ  ÖZGEÇMİŞ

13.101953 tarihinde Çaycuma ‘da doğdum. Gemiciler Köyü ilkokulu, Çaycuma Ortaokulu ,Kabataş Lisesi (parasız yatılı) ve İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdim.

1975 yılında İller Bankasında İçmesuları dairesinde mühendis olarak çalıştım

1976 ve 1977 yıllarında askerliğimi Deniz Kuvvetleri’nde yedek subay olarak yaptım

1977 yılından itibaren başladığım serbest mühendislik yaşamımda projeci, müşavir ve müteahhit olarak başta Zonguldak olmak üzere ülke genelinde pek çok proje (konut,kamu binaları,yol,hastane,Zonguldak Saltukova Havalimanı vb)gerçekleştirdim.

Siyasete 1977 de CHP Gençlik Kolları ‘nda başladım.1983 te SODEP Çaycuma İlçe Başkan Yardımcısı oldum.1984 Çaycuma SODEP Belediye Başkan adayı idim.

Daha sonraki yıllarda Zonguldak SHP örgüt yönetimlerinde bulundum. Kurultay delegeliği yaptım.

1995 seçimlerinde rahmetli Ecevit’in daveti ile DSP ‘den milletvekili olarak seçildim.1996 -1997 yıllarında TBMM KİT komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonlarında görev yaptım.

1997yılında 55. Hükümetle başlayan sosyal politikalardan sorumlu devlet bakanlığım 56 ve 57. Hükümetlerde de devam etti.1999 yılında 2. defa Zonguldak milletvekili seçildim. 2002 yılında görevim bitti. 2003 yılında CHP’ye üye oldum. Bir dönem CHP Parti Meclisi Üyesi olarak görev yaptım (Haber Merkezi)

7-4

Editör: Muhammet