Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen U16 Türkiye Futbol Şampiyonası’nda yarı final karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak Zonguldak’ta hazırlıklar tamamlandı. Fener sahasında oynanacak karşılaşmalar, 19 Mayıs Cuma günü başlayıp 21 Mayıs Pazar günü sona erecek.

Türkiye Şampiyonası’nda yarı final müsabakaları 4 il merkezinde oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu bu illeri Zonguldak, Uşak, Amasya ve Sivas olarak belirledi. Zonguldak, kısa bir süre önce yine U16 yaş grubunda birinci kademe müsabakalarına ev sahipliği yapmıştı.

Yarı final niteliği taşıyan ikinci kademe müsabakaları, Zonguldak ve Sivas’ta 4’er, Amasya ve Uşak’ta 6’şar takımla oynanacak.

Takım sayısı diğer iki gruba göre az olduğu için Zonguldak ve Sivas’taki futbol heyecanı 19 Mayıs Cuma günü başlayacak.

Yarı finalin Zonguldak ayağında İstanbul ve Bursa’dan temsilciler yer alacak. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çekilen kura neticesinde, Zonguldak grubuna İstanbul’dan Eroğluspor ile Kurtköyspor, Bursa’dan Zaferspor ile Kafkasspor düştü.

4 takım, 19-21 Mayıs tarihleri arasında tek devreli lig usulü karşı karşıya gelecek. Maçlar sonunda birinci olan takım, Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak.

3 gün sürecek müsabakalar Fener sahasında oynanacak. Futbol İl Temsilciliği, maçların tarih ve saatlerini belirledi. Bir ve ikinci gün 13.00 ila 15.00’te başlayacak maçların başlama saati, final günü 11.00 ve 13.00 olarak kesinleştirildi.

Şampiyonanın teknik toplantısı, 18 Mayıs Perşembe (yarın) Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) toplantı salonunda, ASKF Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç başkanlığında yapılacak.

TAKIMLAR

İstanbul Eroğluspor

İstanbul Kurtköyspor

Bursa Zaferspor

Başarılı teknik adam anjiyo oldu... Durumu çok iyi Başarılı teknik adam anjiyo oldu... Durumu çok iyi

Bursa Kafkasspor

MAÇ PROGRAMI (Fikstür yarın belli olacak)

İLK GÜN (19 Mayıs Cuma)

Saat 13.00 Fener sahası

Saat 15.00 Fener sahası

İKİNCİ GÜN (20 Mayıs Cumartesi)

Saat 13.00 Fener sahası

Saat 15.00 Fener sahası

ÜÇÜNCÜ GÜN (21 Mayıs Pazar)

Saat 11.00 Fener sahası:

Saat 13.00 Fener sahası:

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ