Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda hamsi fiyatlarındaki sert yükseliş dikkat çekti. 3 Mart’ta 50 liradan satılan hamsi, bu hafta 200 liraya kadar çıktı.

Esnaf: Kayıklar denize çıkmıyor

Balıkçı esnafı, fiyat artışının temel nedeninin arz düşüşü olduğunu belirtti. Balıkçı Gökhan Sönmez, kayıkların büyük bölümünün sezon sonu nedeniyle denize çıkmadığını ifade etti

“Bolluk bitti, kasa sayısı düştü”

Sönmez, önceki haftalarda 20-30 kasa balık alabildiklerini ancak şimdi bu sayının 3-5 kasaya kadar düştüğünü söyleyerek, “Her bolluğun bir kıtlığı var” dedi.

Gayrimenkul sektöründen 'değer barışı' çağrısı
Gayrimenkul sektöründen 'değer barışı' çağrısı
İçeriği Görüntüle

Sezon sonu fiyatları yukarı çekti

Yetkililer, 15 Nisan’da sona erecek av sezonu öncesinde denizlerdeki hareketliliğin azalmasının fiyatları artırdığını değerlendiriyor. Balık tezgâhlarında önümüzdeki günlerde de yüksek fiyatların devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA