Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığınca Millet İttifakının milletvekili aday tanıtım programı bir restoranda düzenlendi.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi CHP Zonguldak İl Başkanlığınca düzenlenen aday tanıtım programına CHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, 2. sıra milletvekili adayı Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 3. Sıra milletvekili adayı Doğa Şanlıoğlu, 4. Sıra milletvekili adayı Merve Kır ve 5. sıra milletvekili adayı Cemalettin Sağtekin partililere tanıtıldı.

Programa Millet İttifakı altılı masa birleşenlerinin Zonguldak İl Başkanları, CHP’li Belediye Başkanları, partilerin yöneticileri ile çok sayıda partililer katıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TÜRKİYE’NİN BAŞINA AK PARTİ NEDENİYLE NE GİBİ FELAKETLER  GELDİ?

“Değerli dostlar karşınızda ilk kez milletvekili adayı olarak çıkmıyorum. Daha önce bana bir vekalet verdiniz ve Zonguldak'ı temsil etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiniz. O nedenle biz bu beş yıl içinde bu görev süresinin içinde ne yaptık? Tüm Zonguldak'ın başına Türkiye'nin başına AK Parti nedeniyle ne gibi felaketler geldi? Veya gelen felaketlere nasıl tedbirler alınmadı? Kısaca size hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bir Koronavirüs süreci yaşandı ve Zonguldak'ta koronavirüs testi uzun süre yapılamadı ve sevdiklerimizi kaybettik. Şu anda o sevdiklerimiz bugün bu salonda aramızda değillerse bunun nedeni sağlık sistemindeki AK Parti'nin berbat performansıdır. Koronavirüste kaybettiklerimiz bu acıların üzerine Zonguldak'ta bir grizu faciası yaşandı. Amasra’da 14 Ekim 2022 tarihinde yaşanan patlamada kırk üç madencimiz hayatını kaybetti. Havalandırma yetersizdi. Ana aspiratör 44 yıllıktı. Tali vantilatörler bozulmuştu. Sensörlerin yeri yanlıştı. Sensörlerin sayısı eksikti. Hava kapılarının sayısı eksik yerleri yanlıştı. Ve neticede göz göre göre bir felaket geldi ve burada bu salonda bulunan birçoğumuz ailelerinden, yakınlarından kayıplar verdi. Bunların hesabı maalesef bugüne kadar sorulamadı.

DONARAK HAYATLARINI KAYBETTİLER

Değerli dostlar bir deprem yaşadık ve 43 madencinin üzerine binlercesi eklendi. 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın büyük bir kısmı da maalesef arama kurtarma ekipleri geciktirildiği için vücut bütünlüklerini korudukları halde kendilerini bir yaşam alanı buldukları halde donarak hayatlarını kaybettiler. İşte bu hayatını kaybeden vatandaşlarımız hepimizin annesi, babası, çocuğu ve tanıdığı, tanımadığı ama her biri kalbi çarpan birer candı. Bu canları da maalesef AK Parti iyi bir koordinasyon yapamadığı için bizden alınmasına sebep oldu.

ARTIK İKTİDAR OLMA ZAMANI

Bu 5 yıllık süre içinde mümkün olduğunca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sizin sesinizi duyurmaya, sadece sorunları dile getirmek değil, aynı zamanda da çözüm üretmeye çalıştık. Bu noktada da bugüne kadar toplam 1008 soru önergesi verdik. Toplam meclisteki konuşma sayımda meclisteki ilkler sıralamasına girerek 529 oldu. Böylelikle hem sorunların çözümüne katkı vermek açısından hem de sorunları dile getirmek için aslında bir muhalefet partisinde yapabileceğim görevinde son noktasına gelmiş olur. Artık iktidar zamanı. Artık eleştirmek değil icraat yapma zamanına geldik. Piştik, güçlendik, bilgilendik ve artık başarmak için iktidar olmak zorundayız.

HALKIN İKTİDARI OLACAĞIZ

Değerli kardeşlerim ve çok kıymetli öğrenciler; Sana söz, üniversiteden mezun olduğunda gelecek kaygısı taşımayacaksın. Üniversiteli kardeşim mülakatı kaldıracağız. Sana söz, yurt derdin olmayacak. KYK bursu derdi, işsizlik derdini tarihe gömeceğiz. Yıllarını harcayıp emekli olmuş vatandaşım torununa acaba bu bayramda harçlık verebilecek miyim diye düşünmeyeceksiniz. Pazardan evine boş torbayla dönmeyeceksin. Ayın sonunu getiremeyip kirasını ödeyemeyen eşin, sana söz, sosyal devleti hayata geçireceğiz. Sana ölümü gösterip, sıtmaya razı eden bu iktidarın yerine seni önceleyen, düşünen halkın iktidarını kuracağız.

ENDİŞELERİMİZİ BU İKTİDARLA BİRLİKTE TARİHİN KARANLIK SAYFALARINA GÖMECEĞİZ

Akşener’e kadın rakip Akşener’e kadın rakip

Sana söz esnaf kardeşim siftah yapmayarak kapattığın dükkanını artık bereketle işleteceksin. Ve sana söz madenci kardeşim ölümünü fıtrat olarak tanımlayanlardan biz hesap soracağız. İş güvenliğini biz sağlayacağız. Sana söz Zonguldaklı hemşerim artık huzurlu olacağız. Endişelerimizi, kaygılarımızı bu iktidarla birlikte tarihin karanlık sayfalarına gömeceğiz. İnanıyoruz, çalışıyoruz, çabalıyoruz ve biliyoruz hep birlikte başaracağız, başaracağız, başaracağız. Vatandaşını azarlayan, kendisiyle aynı fikirde olmayanı terörist ilan eden partili cumhurbaşkanı yerine halkını düşünen, farklı fikirlere saygı duyan, Türkiye için gecesini gündüzüne katan Millet İttifakı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşkü'ne göndereceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_92632-88IMG_9230

Editör: Seçkin