Zonguldak’ın ev sahipliğinde Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası yarışmaları açılışı ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Protokol ve folklorculardan oluşan kortej Madenci Anıtı önünden valilik binası önüne kadar yürüdüler. 22 ilin il birincilerinden oluşan folklor gurupları burada kısa bir gösteri sundular.

Valilik önünde yapılan açılışa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, folklor ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program hakkında bilgi veren Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel; “Geçtiğimiz Eğim ayından bugüne kadar birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Başarılı bir şekilde bu organizasyonlarımızın hepsi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bunların birçoğu Türkiye Şampiyonası olarak ilimizde gerçekleşti. Şimdi de Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise şunları ifade etti: “İlimiz adına güzel bir etkinliğin başlangıcındayız. Bu yıl az önce de il müdürümüzün söylediği üzere bir çok spor faaliyetine ev sahipliği yaptık. İlimizin gerek tanıtımında gerekse marka değeri olmasında bu tür etkinliklerin önemi var. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Bugüne kadar ilimizin gerek spor kültürü gerek sporla geçmiş bağlantısı bugüne kadar yaptığımız etkinliklerde kendini gösterdi. Halkımızın desteğinin burada biraz eksik olduğunu ifade etmek istiyorum. Ancak en azından spor camiası bu etkinlikleri yakından takip etti. Sizlerin bu bir kaç gün süre içerisinde çalışmanız, yarışmanız, eğlenmeniz bizler için önemli. İlimiz açısından önemli. İlimizden ayrılırken mutlu bir şekilde ayrılmanızı özellikle istiyoruz. Halkoyunları kültürümüzün bir parçasıdır. Gerçekten burada bir kültür şöleni var.”

Konuşmaların ardından tören bazı okulların halk oyunu gösterileriyle sona erdi. Beşikdüzü Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yıldırım tarafından Vali Tutulmaz’a meşhur Trabzon ekmeği ikram edildi.

Müsabakalar 6 Haziran Salı günü saat 10.00’da Site Spor Salonunda başlayacak aynı günün sonunda sona erecek. Haber: Seçkin KIRARSLAN

DSC02127DSC02160DSC02124DSC02123DSC021226B1A29226B1A2909

Zonguldak’ın aranan görüntüleri Zonguldak’ın aranan görüntüleri

Editör: Seçkin