Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında yılsonu sergisi açtı.

Nejat Uygur’un efsanesiydi… Zonguldak’a geliyorlar Nejat Uygur’un efsanesiydi… Zonguldak’a geliyorlar

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında il genelindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında yılsonu sergisi açtı.

Site Spor Salonunda açılan sergiye Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, şunları söyledi:

ALDOĞAN, “HER YIL 100 BİN VATANDAŞIMIZ HALK EĞİTİM KURSLARIMIZDAN YARARLANMAKTA”

“Sürekli gelişim ve değişim içinde olan dünyayı ancak Hayat Boyu öğrenme ile yakalayabiliriz. Kadınlarımızın varlığını özellikle öncelediğimiz yaygın eğitim kurumlarımızla eğitim-öğretim istihdam zincirinin en önemli halkalarından biri olduk. Halk Eğitim Merkezlerimizin tüm altyapısı bakanlığımız tarafından oluşturulan dijital platform HEMBA’ya taşınarak yaygın eğitim daha erişilebilir hale geldi. Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu; hayat boyu öğrenme olanakların erişimin artırılması anlayışı ve hedefiyle ilimizde her yıl ortalama 100 bin vatandaşımız halk eğitimi kurslarımızdan yararlanmaktadır. İlimizde 8 Halk Eğitim Merkezimiz ve Olgunlaşma Enstitümüz engelli bireylerimizin faydalandığı Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezimiz; hayat boyu öğrenmeyi yaşamın her anında sürekli kılmak için 7’den 70’e herkesin katıldığı kurs, eğitim, etkinlikler düzenleyerek vatandaşımızın hizmetinde olmaktadır.

ALDOĞAN, “ÖĞRENMENİN SINIRI YOK, HAYAT BOYU ÖĞRENCİYİZ”

Yeni açılan Zonguldak Olgunlaşma Enstitümüz; Gelenekten geleceğe bir köprü olacak, şehrimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel dokusuna hizmet edecek. Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü tarihi dokusu olan binasında özel tasarım restorasyonla şehrimizin geçmişini, tarihini, kültürünü yeniden canlandıracaktır. Bakanlığımızın “Köy Yaşam Merkezi” projesi ile Zonguldak’ta 7 ilçe ve Zonguldak Merkezde olmak üzere 24 “Köy Yaşam Merkezi” hizmete girdi. Buralarda anne ve çocuk, dede torun aynı çatı altında eğitim vesilesi ile buluşarak adeta köylerimizin kalbi oldu. Öğrenmenin sınırı yok, hayat boyu öğrenciyiz. Her yaştan herkesi Halk Eğitim Merkezlerimiz aracılığı ile açılan kurslarımıza katılmaya davet ediyorum. Birlikte öğrenmeye hayatı paylaşmaya devam edelim. Her zaman, her yerde, herkes için eğitim. Üreten ellerin parmak uçlarında şekillenen bir gelecek için hayat boyu öğrenme diyoruz. Öğrenen ve üreten Türkiye diyerek gayret gösteren hepimizin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlu olsun.”

SUBAŞI, “KİŞİNİN SAHİP OLDUĞU BECERİLERİN ARTIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ise şöyle konuştu: “Bu kurumların açılmasının sebebi var. Birincisi kişinin sahip olduğu becerilerin artırılması, ikincisi beceriler adına meslek kurslarıyla donanımlı bir birey haline gelmek ve en önemlisi toplumsallaşma, dayanışma, paylaşma ruhlarının güçlenerek birlik ve beraberliklerimize katkı sağlamasını sağlamaktır. Burada yaptığınız eserler yaşadığımız dönemin estetiğini, sanatını, güzelliğini, değer yargılarını yansıtmaktadır. Aslında kültürümüze de çok önemli katkılar sunmaktasınız. Biz hep müzeleri gezerken diyoruz ki “200 yıl önce insanlar şunu ne kadar güzel yapmış.” İşte 100 yıl sonra geleceklerde bugün sizlerin yaptığınız eserleri “Ne güzel yapmışlar” diyerek övüneceklerdir.”

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından açılan el emeği göz nuru sergiler gezildi. Haber Seçkin KIRARSLAN

IMG_0089IMG_0096IMG_0082IMG_0078IMG_0074IMG_0069

Editör: Seçkin