19 Kasım’da Kdz. Ereğli’nin yaşadığı durumu kendi sesiyle özetleyen bir video yayınlayan Başkan Posbıyık; “Üzgünüz, Mutsuzuz.. Ama asla umutsuz değiliz. Ekibimle birlikte size söz veriyorum.Kdz. Ereğli’yi yeniden ayağa kaldıracağım. Eskisinden çok daha güzel olacak, Her şey çok güzel olacak” dedi.

Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor

Halil Posbıyık konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili hemşehrilerim. 19 Kasım sabahı fırtınalı başladı. Deniz de oluşan 9 metrelik dev dalgalar Pençes Deresi’ni Karadeniz’le buluşturmadı. Saatler içerisinde Ereğli’nin merkezi sular altında kaldı. Hemen hemen herkesin bir şekilde selamlaştığı, alışverişini yaptığı o dükkanlar sanki suyun içerisinde yüzüyordu. Dönercisi, yorgancısı, eczacısı, kuyumcusu, bakkalı, lokantacısı tarihinin en büyük felaketini yaşadı. Ereğli açık denizin hedefindeydi. Karadeniz’in hırçın dalgaları ürkütücü, kasırga korkutucu, yağan yağmur kabus gibiydi. Sanki Kerberos uyanmıştı.  Önce Pallada ikiye bölündü, sonra 12 mürettebatıyla Kafkametler alabora oldu. 3 canımız gitti. Onlarca balıkçı teknesi battı. Çatılar uçtu. Ağaçlar devrildi. Mezarlar yerlerinden oynadı. Plajlar harabeye döndü. Taş üstünde taş kalmadı. Hatıralarımız bir bir yok olup gitti. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yaşanan her felakette kenetlenen ve desteğe giden Karadeniz Ereğli, bu kez asrın en büyük felaketini yaşadı. Kasım bir kez daha sevdirmedi kendisini. 10 Kasım’da Ata’mızı aldı, 19 Kasım’da canımızı yaktı. Üzgünüz, Mutsuzuz.. Ama asla umutsuz değiliz. Ekibimle birlikte size söz veriyorum. Kdz. Ereğli’yi yeniden ayağa kaldıracağım. Eskisinden çok daha güzel olacak, Her şey çok güzel olacak.”

/Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu