Zonguldak’ta unutulmaz bir gece yaşanacak Zonguldak’ta unutulmaz bir gece yaşanacak

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’de yaşanan kasırganın Ereğli’yi dümdüz ettiğini söyledi. Yaraları sarmak için herkesin çok büyük destek verdiğini, devletin en başından beri yalnız bırakmadığını ifade eden Posbıyık, "Ereğli'de doğdum büyüdüm yıllarca da görev yapıyorum. Karadeniz'de biz kardan yollara kapandığı zamanları gördük. Şiddetli yağıştan derelere taştığını, yine dükkânların falan zarar olduğunu gördük. Ama bu seferki başka bir şey değil. Bu seferki şiddetli bir  rüzgar. Bunun adına kasırga diyor. AFAD diyor.. Yani bir şiddetli rüzgarla aynı anda şiddetli bir yağmurun Hiç durmak bilmeyen, şiddetli yağmurla fırtınanın bir araya da gelişmesiyle o verdiği hasarı hatırlamak dahi istemiyorum. Müthiş bir olaydı. İnanılmaz bir faciaydı. Çatılar havada uçuyordu bağışlar devriliyor. Binlerce ağaç devre, binlerce lafını bilerek kullanıyorum. Toplamında o kadar rakamlara ulaşıyor. Mezarlıklar, plajlar her şey dümdüz oldu. O sahilde nakış gibi bugüne kadar yirmi senedir işlediğim sahil harap oldu. Biz dalga boyunu 9 metre biliyorduk. Dalganın pik noktasının 11 metre olduğunu söyledi. Dalga ile beraber bu gemiyi sahile amfi tiyatronun oraya vurdu ve ikiye bölündü gemi. İçindeki on iki tane on üç tane mürettebatı belediye itfaiye ekipleri baraj sistemi kurmak suretiyle onları kurtardılar. Orada bir can zayiatımız yok Yine Ereğli Limanı'ndan çıkan ama askeri limanının çevresinde  kaybolan içinde 12 mürettebat bulunan gemiden beş kişi şu ana kadar  eks olarak çıkarıldı.  Devlet bütün hızıyla Ereğli'ye geldi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın da onayıyla İçişleri Bakanımız da geldi. Birlikte oldu. L Sayın Valimiz zaten hep Ereğli'deydi. Herkes destek oldu. CHP genel Başkanı başta olmak üzere herkes  bütün belediyeler malzeme göndermek için yine sıraya girdiler herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

SAHİLİ BAŞTAN YAPIYORUZ

Sahilin yerle bir olduğunu ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "İstanbul Büyükşehir'in büyük gücüyle bu işlerin çoğunu  iyi bir noktaya getirdik. Tabii ki burada  o herkesin çok beğendiği ağlayanlar orada herkesin bir anısı var hatırası var.  Hemen harekete geçtik. Altyapıyı temizlemeye başladık. İstanbul büyükşehir belediye Biz de Ekrem Bey'le konuştuk peyzaj ve tasarımcı ekibi gönderdi. O ekiplerle beraber sahili bir bütünlüğü içerisinde birebir peyzaj yapıyoruz. Bu yaptığımız kademe kademe eklenecek  peyzajlarda bizim peyzajlarımız ama tabii ki istediğimiz tek şey günümüzün koşullarına göre bu sahili daha çağdaş yapacağız. Yeni bir pürüzsüz ve Avrupa'da görülebilir. Buraya yansıtmanızı istiyoruz. Bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz" dedim.

HAYIR OLSUN ZİYARETİ!

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Osman Zaimoğluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zaimoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak mutlu günü yaşıyoruz. Zonguldak’ta değil tüm dünyaya marka olmuş bir efsaneyi burada ağırlıyoruz. Gurur duyuyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz”dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, “Bu dava çok erken başladı Osman beyle. Beraber Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisini hareketlendirmek için çok hareketlerimiz oldu. Hep beraber hep müzikalelerimiz oldu. Osman beyin hedefi vardı. Hedefini koymuştu. Zaten hedef koyduğu zaman hedeflerine varan bir insan.  Şuanda onu ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. Ben onun çıktığı bu yolda başarılı olacağını inanıyorum. Bütün mesele siyasi parti ayırt etmeksizin bütün insanları kucaklayabilmek. Onlara dokunmak yardım etmek çok önemli bir olay. Osman Zaimoğluna Allah hepsini vermiş. Ben çok başaralı olacağına ve Zonguldak’ta birliktelik doğuracağına inanıyorum. Zonguldak’ta ilgi odağı olacağına inanıyorum”dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (Haber: Şertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-12-01-at-15.49.32

WhatsApp-Image-2023-12-01-at-15.49.31-(1)

WhatsApp-Image-2023-12-01-at-15.49.31

WhatsApp-Image-2023-12-01-at-15.49.32-(1)

Editör: Murat Barutçu