Zonguldak’ta, deprem arasının ardından kaldığı yerden yeniden başlayan Süper Amatör Ligde Elvanpazarcıkspor ile Ereğli Akınspor arasında oynanan karşılaşma öncesinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Fener sahasında il hakemi İsmail İnam ile kadın yardımcı hakemler Şaver Şentürk ve Berivan Arıcan’ın görev yaptığı karşılaşmada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde 45 binin üzerinde can kaybına neden olan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına anma töreni düzenlendi.

Saat 13.30’daki karşılaşma öncesi maçın hakemleri ile iki takım futbolcuları orta yuvarlakta omuz omuza verdi. Elvanpazarcıkspor sahaya “Milletimizin başı sağolsun” yazılı pankartla çıktı.

1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, maçın hakemi İsmail İnam depremden etkilenen illeri tek tek sayarken, futbolcular “Buradayız” diye bağırdı.

Törene, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir de katıldı.

Demir, asrın felaketi depremin yaralarını sarmak için tüm ülke olarak el birliği verdiklerini belirterek, “Ülkemiz büyük bir felaketi geride bıraktı. 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Deprem felaketinin yaralarını sarmak için herkese büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk doğrultusunda bugün yeniden başlayan amatör futbol liglerinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve depremzedelerimizin yaralarına merhem olabilmek adına böyle bir tören düzenledik. Allah ülkemize bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Anma töreni sırasında depremden etkilenen illeri tek tek sayan orta hakem İsmail İnam, “Deprem felaketinin ardından oynanan ilk maçtı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak istedik. Kulüpler de bize eşlik etti. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız. Tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Duygusal yoğunlukla başlayan karşılaşma, Akınspor’un 14-0 farklı üstünlüğüyle sona erdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ