Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, beraberinde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile birlikte gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı yapan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan:

ALAN: DEPREM BÖLGESİNE İKİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK

“21 gün önce Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesi merkez olmak üzere meydana gelen ve 11 ilimizi, 13 milyondan fazla insanımızı, 100 bin metrekare alanı etkileyen asrın felaketinde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun, ülkemize geçmiş olsun. Rabbim inşallah bu tür afetlerle, felaketlerle bizleri sınamaz diye dua ediyoruz. Bizler Zonguldak, Kozlu ve Kilimli Belediyeleri olarak başkanlarımızla beraber deprem bölgesini 2 kez ziyaret ettik. Zonguldak il genelinden depremin ilk duyulmasından itibaren tüm ülkemizde olduğu gibi, tüm belediyelerimizde olduğu gibi valiliklerimizin koordinasyonunda AFAD üzerinden yardımlar toplanmaya başladı. İlimizde de Allah razı olsun tüm kamu kurumları, tüm hemşerilerimiz, STK’lar, iş insanları, 7’den 70’e tüm insanımız ne kadar büyük bir millet olduğumuzu, bu tür felaketlerde nasıl bir araya gelip omuz omuza olup nasıl gayret gösterdiğimizi görmüş olduk.

ALAN: ZONGULDAK’TAN DEPREM BÖLGESİNE 316 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Zonguldak olarak da bugüne kadar toplam deprem bölgesindeki illerimize 316 TIR yardım gönderildi. Aklınıza gelebilecek tüm yardımları bütün Zonguldaklılarımız elinde avucunda ne varsa getirip teslim etti. Devletimizde 316 tane TIR’ı deprem bölgesine gönderdi. Özellikle personel anlamında bir ara deprem bölgelerine Zonguldak’tan görevli olmak üzere giden personel sayımız 5000’i aştı. Bu personel sayımızın 3 bin 800’e yakını kahraman madencilerimiz oluşturdu. Tüm deprem bölgelerinde kahraman madencilerimiz 1 canı daha nasıl kurtarırız diye gerçekten insan üstü bir efor sarf ettiler. Şuan itibariyle de halen 700’e yakın personelimiz bölgede görev yapıyor. Zonguldak Belediyesi olarak deprem bölgesinde 70 personelimiz görevliydi. Depremden etkilenen depremzede vatandaşlarımızın da her ile olduğu gibi Zonguldak’ımıza da yaklaşık 5 bin 600 depremzedemiz geldi. Şuan onları misafir ediyoruz. Zonguldak Merkez ilçemizde 19 mahallesinde 1321 depremzedemiz var.

ALAN: DEPREMİN İLK HAFTASINDA DEPREM BÖLGESİNDEYDİK

Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanımız Kamil Altun ile beraber depremin ilk olduğu hafta deprem bölgesine bir ziyaret gerçekleştirdik. Bunu kendi aramızda şu şekilde istişare etmiştik; Hem deprem bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yarasına belki bir parça merhem oluruz ve orada görev yapan, Zonguldak’ı temsil eden başta kahraman madencilerimiz olmak üzere belediye ve tüm kamu personellerimiz, Zonguldak’tan oraya giden gönüllü insanlarımızın moral motivasyonunu yükseltip onların bir ihtiyacı varsa destek olmak anlamında 4 gün süren bir ziyaret gerçekleştirmiştik” dedi.

ALAN: YALANLA DOLANLA BU ŞEHRİ GÜZELE GÖTÜREMEYİZ

Bir gazetede kendisi ve beraberindeki belediye başkanları hakkında çıkan habere de değinen Alan: “Haberde VİP arabayla içinde kahve makinası olan, ısıtmalı koltukları olan, televizyonu olan deniyor bırakın bir tanesini arabada radyomuz dahi çalışmıyordu. 2 seferde de o aracı aldığımız arkadaş bizden para bile talep etmediği halde zorla ben parasını verdim. Yolda yemek yediğimiz zaman Kamil Başkanım üstlendi. Mazot paramızı Ali Abi karşıladı. Ama şimdi gelin görün ki biz oraya resim çektirmeye gitmişiz, görevimiz yokmuş, Ultra lüks VİP arabayla gitmişiz! Bende o zaman sizlere iftira atayım. Her şeyi hakkınızda uydurayım. Basın özgürlüğü böyle basın özgürlüğü olmaz. Bunun adı basın özgürlüğü değil bunun adı namussuzluk, adilik, şerefsizlik. Çok net söylüyorum. Artık yeter. 4 seneden beri artık düşün yakamızdan. Biz hizmet için buradayız. Çalışalım ama yalan, iftira artık sınır aşıldı. Bu dakikadan sonra zaten ben avukatıma gerekeni söyledim tazminat davası açılacak. Onda da inşallah olumlu bir sonuç çıkarda örnek teşkil eder. Yalanla, dolanla bu şehri güzele götüremeyiz. Yaptığınız şeyin arkasında bir dayanağı olması lazım. Biz uyku uyuyamıyoruz. Şimdi bunları anlatırken kolay geliyor. Düşünsene; bir kişinin cenazesini görüyorsun ulaşamıyorsun, ayakları gözüküyor alamıyorsun. Sonra şöyle-böyle! Biz sadece o tip haber yapan arkadaşa ve basın mensupları içinde onun gibi düşünen varsa Zonguldak Belediye Başkanı olarak bir önerim var; Aynı viaypi arabayla bütün masraflarını cebimden karşılamak kaydıyla yemesi-içmesi dahil o arabayla onu oraya göndereyim. 4-5 gün gitsin, gezsin, görsün sonra gelsin kalemi bir daha eline alsın. Bakalım onları yazabiliyor mu? Yüreği varsa eğer araba ayarın sabah hazır.

HUKUK ANLAMINDA GEREĞİNİ YAPACAĞIM

Arkadaşlar bizde etten, kemikteniz. Hiç kimse sürekli yalanla, ithamla eleştirilmek istemez. Haklı eleştiri baş tacı! Bundan sonra kim hata yaparsa hukuk anlamında bende gereğini yapacağım. Bugüne kadar dedik ki; ciddiye almayalım, umursamayalım, işimize bakalım! Bizi hizmet aşkımızdan, bu millete hizmet sevdamızdan bular değil ağa babaları bile geri çeviremez. Ama hak edene hak ettiği cevabı artık vereceğiz. Asrın felaketini yaşamışız, 43 binden fazla can gitmiş adamın derdine bak! Gittiğimiz araba adama dert olmuş. Sana mı kaldı Zonguldak Belediyesini savunmak! Sen ne yaptın bu insanlar için kışkırtmaktan başka. Öyle oturduğun yerden kahve içerek, tavla oynayarak ahkam kesemezsin. İnsanların emeğine saygısızlık yapamazsın” diyerek cevap verdi.

BEKTAŞ: ALİ BEKTAŞ HARAM YEDİ DİYEN İSPATLASIN KOZLU’NUN ORTASINDA KENDİMİ ASARIM

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise 3 belediye başkanı olarak Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak proje yaparak binalar hakkında hızlı değerlendirme yapacaklarını belirterek şunları söyledi: "Öncelikle depremden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Kozlu odaklı eleştiri var. Burada sıkıntı eleştirmek değil Ali Bektaş’ın yaptıklarını anlatacağım. Zonguldak biraz daha hassas. Tamamen dere yatağında olan depremde yıkıldı. İnsan olduğu yerde illaki hata vardır. Binaların tamamı 99 depreminde önce yapılan binalar. Ben imar affına her zaman karşıyım. Zemin uygunsa yüksek katlı bina yapılabilir. Zemini ve temeli kontrol altına alınabilir. Sosyal medyada konu olan binayla 24 katlı binanın temelinin bulunduğu arazide incelemeler yapıldı. 3 büyük üniversiteden raporlar alındı. Bakanlığa gönderildi. Bakanlıktan rapor olumlu olarak geldi. Kozlu'nun en sağlam yerlerinden olduğu geldi. Ali Bektaş haram yedi diyenler ispatlasınlar Kozlu'nun ortasında kendimi asarım. Özetle yüksek katı savunduğum yok. Laf kalabalığı da yapmıyorum. Orada yaşayan Kozlu'da yaşayan insanların bu cevaplara ihtiyaçları var. Bundan sonra belediye başkanımızla aynı denetimleri yapacağız. Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak yapacağız. Hızlı değerlendirme yapacağız. Yıkılacak bina yıkılacak. Ya öleceksiniz ya yıkılacak. Herkes üzerine düşeni yapacak. Bir iki hafta sonra yapılacağını göreceksiniz. Gerekli önlemleri almaya çalışacağız. Allah’ın gücü karşısında hepimiz aciziz. Bu inceleme sonrasında güçlendirmeyle kurtarılanla kurtarılacak. Kurtarılamayan yıkılacak. Bizde devlet olarak elimizden geleni yapacağız. Devlet tüm gücüyle elinden geleni yapıyor. Hayat normale dönmeye başladı. Tüm herkesin burada birlik olması gerek.”

ALTUN: DEPREM BÖLGESİ PARANIN GEÇMEDİĞİ YER

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, “Öncelikle ülkemizin milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere rahmet diliyorum. Hastanede olan hastalarımıza acil şifalar diliyorum. 6 Şubat’ta deprem olduktan sonra Kilimli Kaymakamlığında koordinasyon toplantımızı yaptık. Öğlenden sonra hemen belediyenin altında deprem toplanma merkezimize yapılan yardımlarla gerçekten Kilimli halkından gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. 17 aracımızı deprem bölgesine göndermiş bulunmaktayız. Hemşirelerimizin bize teslim ettikleri yardımları ulaştırdık. Önemli olan yardımı yapabilmekti. Şu kötü günlerde zenginiyle fakiriyle vatandaşlarımız kenetlenme gerçekleştirdi. Kilimli ilçemizde 300 aşkın birey bulunmakta. KYK ve mahallerde yaşamaktalar. Tabi ki belediyemizin altında sosyal market oluşturduk. Kıymetli misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hem ziyaret hem çalışma. Deprem bölgesi paranın geçmediği yer. Biz depremin dördüncü günü belediye başkanları olarak oradaydık. Devlet tüm kurumuyla her şeyi ile sahadaydı. Kamyonlar sol şeridi gerçekten kapatmış iş makineler dolu olan kamyonları hayatı pahasına gittiklerine şahit olduk. Caddelerde sokaklarda toparlanma başlamış. Enkaz çalışması hızlı şekilde devam ediyor. Hatay bu depremden etkilenen en büyük il. Yüreğimizin bir parçası hala orada. Gözümüzün önünde hala orada yaşanılanlar. Kalbimizin diğer yarısı da Kahramanmaraş’ta. Tarihin en büyük depremi. Devletimiz büyük. Çevre şehircilik bakanlığımız deprem konutlarının temelini attı. 1 sene içerisinde tamamlanacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin