Kalp ameliyatları sonrasında depresyonla birlikte cinsel isteksizlik görülebiliyor. Kapalı kalp ameliyatlarının avantajlarından bir tanesi de göğüs kemiğinin iyileşme süreci olmadığından hastalar cinsel hayata daha erken dönebiliyor.

Eski nişanlı dehşeti; Genç kadın, eski nişanlısı tarafından öldürüldü Eski nişanlı dehşeti; Genç kadın, eski nişanlısı tarafından öldürüldü

“‘Kalp ameliyatı’ kelimeleri dahi kişide ciddi bir strese neden olabiliyor” diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Deniz, “Ameliyatın ağırlığı, işlemler ve iyileşme süreci bir de kullanılan ilaçlar derken özellikle erkek hastalarda ameliyat sonrası cinsel sorunları da beraberinde getirebiliyor. Toplumsal tabulardan dolayı da birçok hasta bu sorununu dile getiremeyip bu sorunuyla yaşamak durumunda kalıyor. Bu noktada kapalı kalp ameliyatı olabilmesi hastada ciddi anlamda motivasyon yaratarak, cinsel sorunların daha az görülmesini sağlıyor. Yine de kalp ameliyatı sonrası hastalara bu konuda mutlaka bilgilendirme yapılmalı” diyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu