AK Parti tarafından önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulması beklenen 8. Yargı Paketi'nde dikkat çeken bir "soyadı" detayının yer aldığı öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da belirttiği 60'tan fazla maddeden oluşan yeni yargı paketinde bahsi geçmeye başlayan maddeye göre kadınlar, eşlerinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadlarını taşıyabilecek.

Çocuklar da bilinçlendiriliyor Çocuklar da bilinçlendiriliyor

Ulusal basında yer alan habere göre Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 60'tan fazla maddeden oluşan bir yargı paketi üzerinde çalıştıklarını bildirmişti. Düzenlemeler arasında yargı uygulamalarını ilgilendiren de birçok hususun yer aldığını aktaran Bakan Tunç'un bilgi verdiği yeni yargı paketinde dikkat çeken bir "soyadı" detayının da bulunduğu öğrenildi. Meclis'e sunulması beklenen 8. Yargı Paketi'ndeki ilgili maddeye göre kadınlar, eşlerinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadlarını taşıyabilecek.

YENİ YARGI PAKETİNDE DİKKAT ÇEKEN "SOYADI" DETAYI

Öte yandan AK Parti'nin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunması beklenen 8. Yargı Paketi'nde dikkat çeken bir "soyadı" detayının da yer aldığı öğrenildi. Yeni yargı paketindeki söz konusu maddeye göre kadınlar, eşlerinin soyadı yerine artık yalnızca kendi soyadlarını taşıyabilecek. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu