Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, açılış töreni için Zonguldak’a geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreni için Zonguldak’a geldi.

Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitinge halk yoğun ilgi gösterdi. Zonguldak halkı, miting şarkıları ve alkışlar eşliğinde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ı karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye ilk olarak Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan geldi.

ALAN; “ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr.Ömer Selim Alan yaptığı konuşmada,”Kalabalığa bakınca 4 Mart 2019’a gittim. Sizler yine buradaydınız. Bende projeleri anlatıyordum ve hep birlikte ipi göğüsledik. Size bakarken hepsi bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden. 83 kamu yatırımının açılışını, inşallah hep beraber gerçekleştireceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kilimli sahil yolunun açılışı için buradayız. Ülkemiz yatırımdan yatırıma koşuyor. Dere ıslah projesi başlattık, ikinci etabı da firmaya teslim edildi. Yıllardır hayalini kurduğumuz teniz derelere sahip olacağız. Sahil kentiyiz. Denizden istifa edemiyoruz demiştik. Sahil projesinde sona yaklaştık. Orada rahat rahat çay kahve içeceğiz. İnşallah Fenere kuruldan onay geldi. İnşallah feneri de önümüzdeki yıl onu da tamamlamayacağız. Muazzam bir sahil bandımız olacak. 93 bin ton asfalt döktük. Sizler çok fazlasını hakkediyorsunuz” diye konuştu.

TUTULMAZ; “BÜYÜK MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Ardından, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, “Bugün Zonguldak olarak İlimiz açısından önemli hizmetlerin önünü açmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Sevincimizi paylaşmamızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bugün Ulaştırma, Enerji, Çevre ve Şehircilik, Eğitim, Tarım, Orman alanlarında yapılan projelerin açılışını yaparak hizmetinize sunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla, sizin de büyük emeği bulunan Filyos Vadisi Projesi'nde yer alan ve tamamlanarak 4 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanımızın ilimizi teşrifleriyle hizmete açılan Filyos Limanı ile çalışmaları halihazırda devam eden endüstri ve serbest bölgeler de oluşturacağı yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla geleceğe umut vermektedir. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeyle Zonguldak açıklarında Fatih Sondaj Gemisi'nin bulduğu Filyos'ta karaya çıkacak olan doğalgazla ilimizi yeni enerji üssü ve orta, yüksek teknoloji sektöründe kümelenme merkezi yapacaktır. Alt yapı çalışmalarının süratle devam ettiği Sakarya Gaz Sahası'ndan gelecek olan gazın depolanacağı tesisin çalışmaları devam etmektedir. Bugün açılışı yapılacak olan Zonguldak-Kilimli yolu ve Teoman Duralı tünelleri, Zonguldak-Kilimli arasını 30 dakikadan 5 dakikaya, 11 kilometrelik yolu da 6 kilometreye düşürecek. Trafik akışını da çok rahatlatacaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ihalesi yapılan Kilimli-Filyos-Saltukova yolunun tamamlanmasıyla Filyos bölgesinden il merkezinin faydalanması sağlanacaktır. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“2022 YILINDA ZONGULDAK’IN EĞİTİMLE İLGİLİ HİÇBİR EKSİKLİĞİ KALMAYACAK”

Milli Eğitim Bakanı Prof . Dr. Mahmut Özer, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, “16 yıl yaşadığım kente dönmek beni duygulandırıyor ve mutlu ediyor. İki dönem rektör olarak hizmet ettiğim Zonguldak’a bakan olarak tüm imkanlarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz. Zonguldak emeğin başkentidir. Cumhuriyetin ilk kentidir. Türkiye’nin bugüne gelmesinde büyük emeği olan sanayideki, ekonomideki büyük katkıları olan şehrin ismidir Zonguldak. binlerce maden şehrinin yattığı yerdir. Bu vesile ile tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İnşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Zonguldak’ı çok daha gelişmiş, müreffeh eğitim şehri, sağlık, ticaret ve kültürle çok daha iyi yerlere getireceğiz. Yaklaşık iki gündür bakan yardımcılarımız Zonguldak’ı gezdiler.Tüm ihtiyaçları tespit ettiler. Bakanlık olarak mevcut yatırımlara ilave olarak 350 milyon liralık ilave yatırımı kazandırdık. Ama 350 milyonun üst sınırı size bağlı. Arazi bulunan yerde okul yapmak için her türlü kaynağımızı Zonguldak’a aktaracağız. 2022 yılında Zonguldak’ın eğitimle ilgili hiçbir eksikliği kalmayacak. Milli Eğitim Bakanı olarak buna söz veriyorum. Sizlerin kardeşi olarak sadece eğitimde değil, ulaştırmada, enerjide, çevrede, sağlıkta diğer bakanlıklardaki tüm işlerinizin de takipçisi olacağımı 2023’te çok daha gelişmiş sorunlarını çözmüş, yeni projeleri olan geleceğe umutla bakan şehir olacağız. Tüm desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekküre diyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bu kente büyük desteği var. El ele vererek Zonguldak’ı çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Bu gün açılışını yapacağımız yıllardır özlem duyulan Zonguldak-Kilimli tünel ve yol projesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tünellere isim verilen Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı hocamızı da rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

“ZONGULDAK HEM ÜRETİYOR, HEM DE ÜLKEMİZİN KALKINMASINA KATKI SAĞLIYOR”

Açılış öncesi son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım, “

Zonguldak’a hiçbir zaman Cumhurbaşkanımız gelirken bakanlarımız gelirken eli boş gelmedi” dedi.

Yıldırım konuşmasında,”Uzun Mehmet’in memleketine Uzun adamdan da selam getirdim. Zonguldak Bülent Ecevit’in de memleketi. Zonguldak’a hiçbir zaman Cumhurbaşkanımız gelirken bakanlarımız gelirken eli boş gelmedi. Ya bir temel atma veya açılış yapmak için burada oldular” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak yıllarca taş kömürü ile Anadolu’yu ısıttı. Şimdi de doğalgaz ile ülkemizi ısıtacak. İşte Zonguldak böyle bir şehir. Zonguldak hem üretiyor hem de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyor. Filyos projesi Zonguldak’ın kalbidir. Zonguldak parlayan bir yıldız gibi lokomotif şehirler arasında yer alacak. Milli Eğitim Bakanımız da aslında Zonguldaklı. 16 yıl bu şehirde yaşadı. Biz Zonguldak’ı seviyoruz. Ekonomimize değer katan bu şehrimizi daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Zonguldak’ta toplam 84 eserin açılışını yapacağız. Bunların tutarı 3,5 milyar lira. Bu eserlerin içinde aslan payını ulaştırma alıyor. 3,5 milyarın 2,5 milyarı yollar, tüneller, köprülere verildi. Zonguldak zor arazi. Böyle olunca çaresiz miyiz? Eskiden olduğu gibi dağları görünce kaçmıyoruz. Delip geçiyoruz. Tüneller sayesinde yıllık 150 milyon lira tasarruf ediyoruz”
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak – Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katılarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Sizinle Zonguldak'ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne ertelemiştik. Bugün de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş.Canlı bağlantıyla da olsa açılışımızı gerçekleştirmek istedik. Cumhuriyetle il statüsü kazanan Zonguldak hep emeğin sembolü olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Madenlerde çalışanların yüreklerindeki ateş bu şehrin üretim gücünün sembolüdür. Filyos başta olmak üzere projelerle bu şehrin önünde yeni bir sayfa açılıyor. Bu şehri eser ve hizmetlerle donatmanın gayreti içindeyiz. Zonguldak Kilimli yolu üzerindeki tünellere Prof. Dr. Teoman Duralı'nın ismini verdik. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-1 Tüneli, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-2 Tüneli, Uzunkum Tüneli ve Aslankayası Tüneli resmi açılışını yapıyor. 1 milyar 150 milyonluk bu proje sayesinde yol süresi 5 dakikaya düşecek. Açılışını yapacağımız diğer yatırım Zonguldak Karadeniz Ereğli Yolu Değirmenağzı 1-2 viyadüğü, Kaarelmas köprü ve kavşaklarıdır. Yatırım tutarı 1 milyar 180 milyon lira tutarındadır. Karadeniz Ereğli arasındaki ulaşım daha hızlı sağlanacaktır. Zonguldak'ın ulaşımdaki bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinden şüphe duymuyorum. Şehrimizin merkezindeki ve ilçelerindeki trafo merkezleri gibi altyapılarda yenileme yaptık. 326 milyonluk yatırımla tamamlanan enerji projeleriyle Bakacakkadı, Perşembe ve Çatalağzına getirilen doğal gaz çalışmalarının resmi açılışlarını yapıyoruz. TOKİ tarafından 1.683 konut, 3 cami ve 6 ticaret merkezi inşaatı tamamlandı. Açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. 3 milyar 404 milyonluk bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum

ENFLASYON MESAJI

Gelişmelere göre enflasyon farklı başta olmak üzere, çalışanlarımızın kazançlarını korumaya devam edeceğiz. Elektrik faturalarındaki şikayetlerin ardından en düşük tarifeyi 150'den 210 kilovata yükselttik. Milletimizin her derdi, her acısı bizim ilk önceliğimizdir. Hep birlikte paylaştığımız gibi külfeti de hep birlikte sırtlayacağız. Tabi bunun çalışanlarımızın, işçilerimizin sırtına binmesine izin vermeyeceğiz. Gereken inanca ruha sahip olan biziz. İnsanlar ve toplumlar gibi devletlerin de tarihlerinde önemli dönüm noktaları vardır. İşte Türkiye'de bir dönüm noktasından geçiyor. Bu dönemin sonunda büyük ve güçlü Türkiye olarak çıkacağız. Zonguldak'tan tüm Türkiye'ye söz veriyoruz”

Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak Kilimli Sahil yolu ve tünellerin açılış kurdelesi kesildi.


Editör: Haber Merkezi