Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu ilk olağan genel kurulu yapılırken, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu oluşturuldu.

Zonguldak Belediye Nikah Salonunda yapılan ve divan başkanlığını Gurbet Altay’ın yaptığı genel kurula, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, MHP İl Başkanı Varol Demirköse,  ilimizde bulunan derneklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından

Zonguldak İli Kalkındırma Derneği Başkanı Necati Başar, yaptığı konuşmada, “Amacımız ilimizde bulunan dernekleri bir araya getirip bir konfederasyon oluşturmaktır. İnşallah kuruluşunun ilk genel kurulunu yaptığımız federasyonumuz ile Ankara’da güçlü bir lobi oluştururuz. Ankara’da bürokrasiye sahip olursak hizmetlerin daha çok gelmesini sağlarlar. 18 Mart’ta kuruluş dilekçesini aldık. Unutulmasın diye Çanakkale Şehitlerini anma gününde çalışmalarımıza başladık. Şimdiden genel kurulumuz hayırlı olsun” dedi.

MHP İl Başkanı Varol Demirköse’de kongrede yaptığı konuşmada, “Pandemiye rağmen birlik ve beraberlik içinde buradayız.  Kongre Zonguldak ve bölgemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş de konuşmasında, “Çaydeğirmenimizde vatandaşlarımızın ve milletvekillerimizin çok büyük emeği var. Bu 4 kez seçilmeme neden olan Çaydeğirmeni halkına teşekkür ediyorum. Federasyonların kurulması çok gayret isteyen bir durum. Zonguldak’ta kurulması için mücadele eden herkese teşekkür ediyorum. İlkler zordur ilk heyecanı sizlerle birlikte yaşıyoruz. Bize düşen her görevde 7/24 emrinizdeyiz. Federasyonumuz şimdiden bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da kongrede yaptığı konuşmada, “Güzel bir kongre yapıyoruz. En kısa sürede bu virüs illetinden kurtularak bundan sonra yapacağımız kongremizi daha güzel bir ortamda yaparız. Zonguldak  lobisinin Ankara’da siyasi anlamda bürokrat anlamında daha yukarıya çıkarmak için mücadele ediyoruz. O konuda büyük bir fırsat yakaladık. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a verdiği önemi herkes görüyor ve biliyor. Milletvekillerimizin çalışmaları meydanda. Çevre ve şehircilik anlamında çok geri kaldık. Ama fazla değil. Bu göreve gelirken yürüyerek değil koşarak geleceğiz dedik. Gelecek günler için STK’ların emrindeyiz. Bugün bismillah dedik. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu da güç birliği içinde yapacağız” diye konuştu.

Kongrede son olarak konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “10 kişilik örgütler örgütlenmeyen 100 kişiden daha iyidir. Örgütler o bölgenin dinamikleridir. Arkadaşlarımız bu yolda adım attılar. İnşallah pandemiden kurtularak coşkulu genel kurullar, düğünler dernekler yaparız. Büyük şehirlerdeki lobilerin ne kadar güçlü olduklarını faaliyetlerini görüyoruz. Bizde siyaset, sağlık ve bürokrasi anlamında Ankara’da güçlüyüz. Gücümüzü bölgemize gösteriyoruz. Zonguldak’ta lobinin ne kadar güçlü olduğunu göstermek istiyoruz. STK’lar ve özellikle hemşeri dernekleri kitlesel güçlerini temsil ettikleri gibi çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Zonguldak’a hizmette sadece merkeze değil ilçelere de çok hizmetler yapıyoruz. Göç veren değil göç alan bir il olmalıyız. Mega projeler hayata geçecektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu yönetimine, Necati Başar, Muzaffer Kalaycıoğlu, Ahmet Bayrak, Ercan Gebeş, Ahmet Karayılmaz, Yaşar Karaman, Kemal Esat Topuz, Sinan Karademir, Lütfi Çavuş, Bahattin Şenol, Yaşar Köksal, Ahmet Öztürk, Ömer Bayrak, Harun AKgül, Münir Uzundurukan, Erkan Üstünbaş, Bülent Bağbaşı, Rüştü Moğul, Derya Akbıyık, Bahtiyar Emiroğlu ve Birkan Demirel seçilirken, Denetleme Kuruluna, Av. Mutlu Aksoy, Hüseyin Aykil, Mustafa Torun, Mehmet Yıldırım, Osman Sav, Mustafa Çakır ve Cevdet Cin, Disiplin Kuruluna ise, Prof. Dr. Şenol Kuşçu, Erol Şeref, Av. Mehmet Gök, Hakan Yüksel ve Veli Köktürk seçildiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi