İçişleri Bakanlığı Zonguldak Sivil Toplumla İlişkiler müdürlüğü destekli “Zanatkarlar Zonguldak’ta buluşuyor” projesi faaliyete başladı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde başlayan “Zanatkarlar Zonguldak’ta buluşuyor” projesi kapsamında 02-06 Ekim tarihleri arasında; Zonguldak-Keçecilik, Bartın-Tel Kırma, Kütahya-Bez Bebek, Trabzon-Kaytan Dokuma, Devrek-Bastonculuk, Rize-Sepetçilik, Trabzon-Kazaziye sanatları kapsamında toplam 11 zanaatkarla kaybolmaya yüz tutmuş meslekler Zonguldak’ta görev yapan öğretmen ve usta öğreticileri kapsayan uygulamalı çalıştay yapılacak.

“Zanatkarlar Zonguldak’ta buluşuyor” projesinin açılış kurdelesini kesen Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı; “Zonguldak’ımızda bir sivil toplum örgütünün el sanatlarının yaşatılması için böyle bir etkinliği düzenlemesini takdir ediyoruz. Bu el sanatları bizim aslında binlerce yıldır devam eden kültürümüzün somut miras örnekleridir. Bunları hep beraber yaşatmalıyız. Çünkü başka bir Türkiye yok. Başka bir kültürümüz yok. Bu nedenle bu kültürlerimize sahip çıkmalıyız. Tarihten aldığımız mirasımızı gelecek nesillerimize de göstereceğiz. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

ZOMED Derneği Başkanı Perihan Uğurlu ise Zonguldak’ta ilkini düzenledikleri bu etkinliği yerel yönetim ve kurumların destekleri ile geleneksel olarak her yıl geliştirerek devam ettirmek istediklerini söyledi.

Etkinliğe; Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, ZOMED Derneği Başkanı Perihan Uğurlu, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ak Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Hayrettin Şahin, usta öğreticiler ve vatandaşlar katıldı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi