Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadında, korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyularak çimlerin üzerinde cuma namazı kılındı.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden beri kapalı olan camiler 29 Mayıs tarihi itibariyle cuma namazının kılınmasıyla kademeli olarak açılmıştı. Normalleşme sürecinin ikinci haftasında da vatandaşlar belirlenen cami, stadyum ve otoparklarda namazını kıldı. Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadında namaz kılan cemaat stadı doldurdu.

Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadında cuma namazı öncesi Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personellerince futbol sahasına sosyal mesafeyi belirlemek için tek kullanımlık seccade serildi. Kimi vatandaşlar ise kendi seccadelerini getirdi. Cemaat, alınan tedbirlere riayet ederek sosyal mesafeye uygun bir şekilde aralıklı olarak cuma namazını hoca eşliğinde kıldı.

Cuma Namazını kılmak için şehir stadına gelen cemaat, “Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yaklaşık iki buçuk ay cuma namazımızı kılamamıştık. Geçtiğimiz hafta 74 gün sonra Cuma namazımızı kıldık bugün ise normalleşme sürecinin ikinci haftasında yine cuma namazımızı kıldık. Yetkililer cemaatin namazını kılabilmesi için çok güzel hazırlıklar yapmışlar. Huzur içinde namazımızı kılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah tüm cemaatin kıldığı namazları ve duaları kabul eylesin” dediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi