Bem-Bir-Sen Zonguldak İl Başkanı Başkanı Satılmış Öztürk, yaptığı açıklamada, “Yerel Yönetimlerde çalışan Kamu Görevlilerinin yemek yardımı sorununun, Sendikamızın sahada ve masada vermiş olduğu mücadele neticesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile yemek yardımının “nakdi olarak” verilmesi ile çözüme kavuşturuldu” dedi.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre Yerel Yönetim çalışanlarına kumanya yardımı nakdi olarak verilebilecek.

Buna göre yemek servisi olmayan kurumlarda çalışan veya yemek hizmeti bulunduğu halde kurum dışı görev nedeniyle bundan yararlanamayan personel için aylık 494,43 TL yemek yardımı nakdi olarak yapılacak ve bu her altı ayda bir memur maaş katsayısında yapılan artışla birlikte artarak devam edecektir.

Başkan Öztürk açıklamasında, “Yerel Yönetim Hizmet Kolumuzda çalışan 125 Bin Memurumuzun yıllardır kronikleşmiş sorunu haline gelen Yemek Yardımı konusunda 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde ettiğimiz kazanım neticesinde, Bem-Bir-Sen olarak yaptığımız yoğun çalışmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile 6.Dönem Toplu Sözleşme kazanımımız olan Kumanya Yardımının "nakdi" olarak verilmesine hükmedildi. Söz konusu düzenlemenin yayınlanması ile hizmet kolumuzda kronikleşmiş büyük bir sorun, bir kez daha Bem-Bir-Sen'in haklı ve onurlu emek mücadelesi ile çözüme kavuştu.

Yerel Yönetim Memurlarımızın yemek yardımı sorununun çözülmesine yönelik Bem-Bir-Sen olarak sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşmasını sağlayan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, konuyla ilgili her platformda mücadele eden başta Genel Başkanımız olmak üzere Sendika Genel Merkezimiz Yöneticilerine ve emeği ve imzası bulunan bütün yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi