31 Temmuz 2022 günü ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şaibeli soru skandalı sonrası iptal edildi.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin devlete güven noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

DEVLETE GÜVEN KAYBININ KALKMASI KADAR ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK

“31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS imtihanı bir kısım şaibelerin olmasından dolayı iptal edildi. Bazı şeylerin vuku bulması, devlette güvenin sarsılması, devletin tekrar güven kaybını tesis etmesi noktasında sınavın iptal etmesini olumlu buluyoruz. Gençlerimizin bunca yıllık emeklerinin bir şekilde heba edilmesi ve bunu da devlete güvensizlik şekline dönüştürülmesi sonuçları bakımında bakıldığında uzun vadede çok çarpıcı sonuçları olabilecek bir durumdu. Yeniden ve şaibeye meydan bırakmayacak şekilde emeğin, çalışan gençlerin alın terinin kutsandığı bir sınav olmasını ve yeni bir sınavda da bu tür şaibelerin ortadan kalkmasını çok önemsiyoruz. Çünkü devlete güven kaybının kalkması kadar önemli bir şey yok. Sınav yaparsınız, başarılı olunur olunmaz ayrı mesele ama eğer yaptığınız sınavda devlete güven ortadan kalkıyorsa, devlete güven noktasında sıkıntılar oluşturuyorsa bence asıl üzerinde durulması gereken nokta buydu.

SINAVIN İPTAL EDİLMESİ OLUMLU BİR KARAR

Devlet yeniden bu güvenin tesis edilmesi noktasında bu sınavı iptal etmesini çok olumlu buluyorum. Sınava giren yaklaşık 1 milyon 500 bin gencimizin emeğinin heba olmaması noktasında bu tür önlemlerin sınav öncesinde alınması gerekmektedir. Devlet denetleme mekanizmasının sınavdan sonra değil sınavdan önce çalışması çok önemli. Sınavı iptal etmeseniz bu sefer sınavı kazananlar belki sevinecek ama kazanamayan bir sürü gencimiz sınavlarla ilgili ömür boyu yaşadıkları süreçle ilgili hep şaibelerden bahsedecekler. Geçmiş dönemde biz bunları yaşadık. Üniversite ve liseye giriş sınavlarında bir cemaatin soruları öğrencilerine, çocuklarına verdiklerini, bire bir aynı soruların çıktığı söylemlerini geçmiş dönemde yaşadık. Yıllardır biz o sınavların şaibelerini ortadan kaldıramamışken, o sınavların şaibeleri unutulmamışken yeni bir şaibenin ortaya çıkması güvenin kaybolması noktasında son derece önemlidir. Bir arkadaşımla konuştum çocuğunun 2 yıldır bu sınava hazırlandığını söylüyor. 2 yıldır bu sınava hazırlanan bir çocuğun emeği çok kutsaldır, çok önemlidir. Ama sınavların şaibesiz olması da çok önemlidir. Sonuçta bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi