Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, sahte içki tüketimi nedeniyle meydana gelen ölümlere dikkat çekti.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, geçtiğimiz Cuma günü Kırıkkale'de başlayıp ülke geneline yayılan sahte içki faciasında can kayıplarının hızla artığını belirterek, “Fiyatların yükselmesiyle merdiven altı kaçak, sahte üretimin her alanda çoğaldı. Sahte içki tüketimi nedeniyle son günlerde Kırıkkale, İzmir, İstanbul, Aydın, Muğla, Mersin, Trabzon ve Zonguldak’ta 45 kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verdi. Bu nedenle vatandaşlarımız kaçak içkiyi kesinlikle tüketmemeli” dedi.

Sahte alkol tüketimi ve yapımı konusunda vatandaşları uyaran Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Topaloğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“AÇIKTA SUNULAN İÇKİYİ KESİNLİKLE KABUL ETMEYİN!”

“Fiyatlar yükseliyor merdiven altı kaçak, sahte üretim her alanda artıyor. Buna rağmen tüketiciler yoksullaşıyor, alım gücü düşüyor. Bunu en acı şekilde kaçak içki içerek ölen onlarca insanda gördük. Ülkemizde ve ilimizde de onlarca insan bu nedenle hayatını kaybetti. Devlet, hükümet ÖTV, KDV gibi dolaylı vergileri artırdıkça bu ölümler olacak. Belki de başka alanda da bu tür olaylar meydana gelecek. Ürün güvenliğinin yok olması, tehlikeye girmesi biz tüketicilerin hayatını tehlikeye atmak demektir. Kaçak içki elde edilen ürünlerin kontrolü sağlanmalı, bu gibi olaylar önlenmelidir. Tüketicileri uyarıyoruz! Ne olursa olsun, merdiven altı menşei belli olmayan hiçbir ürün güvenli değildir. Merdiven altı ürünleri satın almayın, tüketmeyin, kullanmayın. Açıkta satılan ve sunulan içkiyi kesinlikle kabul etmeyin! Güvenmediğiniz, tanımadığınız mekanlarda içki içerseniz mutlaka şişede olduğuna dikkat ediniz ve şişeyi kontrol ederek sizler açınız. Kaçak içki kesinlikle tüketmeyin!

ETİL ALKOL SATIŞI KONTROL ALTINA ALINMALI!

Etil alkol satışı mutlaka kontrol altına alınmalı. Market, büfe ve bakkallarda satılması engellenmeli. Kontrol altına alınması için eczane gibi yerlerde satılması gerekir. Etil alkol satışı kayıt sistemi altında yapılırsa kişi ne kadar almış, neden almış, hangi ihtiyaç dahilinde almış konularının tespiti yapılır aksi durumda yakın zamanda yaşadığımız gibi ölümlü olaylar ile karşı karşıya kalırız. Vatandaş etil alkole bu kadar kolay ulaşabildiği sürece can kaybı veya sağlığın bozulması gibi olaylar mutlaka olacaktır. KDV oranlarının yükselmesinden dolayı birçok üründe olduğu gibi içki fiyatları da aşırı seviyede yükseldi. Bu nedenle vatandaşlarımız ucuz ürüne yöneliyorlar ve bunun sonucu da hayatlarını kaybede biliyorlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi