Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere 26 Temmuz tarihinde başlayan Kamu çalışanlarının 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme süreci dün 23 Ağustos itibarı İle sona ermiştir” dedi.

Bağcı açıklamasında, “Türkiye Kamu-Sen memurlarımızın kabul etmediği, hiç bir sözleşmeyi kabul etmeyeceğini 26 Temmuz günü kamuoyu İle paylaşmıştır. Nitekim öylede oldu ve nefes almak istiyoruz diye haykıran memurlarımızın kabul etmediği toplu sözleşme masasına tüm ısrarlara rağmen katılmamıştır” diyerek şunları söyledi:

“Sendikamız 6.dönem toplu sözleşme sürecinde Kamu görevlilerinin bir daha kaybetmemesi adına ilke ve kurucu değerlerinden ödün vermeden yıllardır sendikal rekabet içerisinde olduğu memur-Sen konfederasyonu İle ortak çalışma dahil bir çok konuda taşın altına elini koyarak sürece katkı sağlamıştır. Türkiye Kamu-Sen’in içerisinde olmadığı son 5 toplu sözleşmeye bakıldığında Memurun sürekli kaybettiğini kamuoyu ve kamu çalışanları gayet iyi bilmektedir.

Dün Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılan açıklamada Bakan Sn.Vedat Bilgin beyin söylediği “son 10 yılın en yüksek artış oranını verdik”, sözü doğrudur. Ancak burada 6. dönem toplu sözleşmede Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koyduğu sağlam irade ve güçlü duruşunun yanında, tecrübe, bilgi ve birikimi ile artış oranına en büyük katkıyı sağlama hakkı teslim edilmelidir.

Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olmamasına rağmen 6. dönem toplu sözleşme sürecinde Genel maddeler üzerinde yapılan müzakerelerde defalarca mutabakat sağlanmış olmasına rağmen maliye bürokrasisi aşılamamış kararların her defasında yaz boz tahtasına dönüştürülmesine çok sert tepki koymuş olmazsa olmazlarımız (Kırmızı çizgilerimiz) toplu sözleşmede yer almadığı toplantıya Kamu-sen heyetimiz katılmamış ve masada yer almamıştır.

TÜRKİYE KAMU SEN DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE, YARINDA HAKKIN VE HAKLININ YANINDA OLACAKTIR

Türkiye Kamu-Sen olarak ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sürece katkı sağlamak adına koyduğumuz ve sağladığımız fayda bellidir

6.dönem toplu sözleşme sürecine emeği geçen Konfederasyon Genel Başkanımız Önder Kahveci, sendikalarınızın Genel Başkanlarına, Genel Bşk. Yrd. ve teşkilatımızın tüm mensupları İle Ar-Ge ve hukuk birimlerimize Toplu sözleşme komisyon üyelerimize şahsım ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak hak bildiğiniz doğru yolda dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi