Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan yaptığı açıklamada, “Tarihte kurduğumuz en büyük devletin, Devlet-i Aliyye’nin dağılma döneminde, bundan 110 yıl önce kutlu bir Ocak kuruldu” dedi.

Turhan açıklamasında, “Vatan ve millet aşkıyla dolu 190 Tıbbiyeli öğrenci, Türklüğün makûs talihini yenmek için Türk milliyetçisi büyüklerine mektuplar yazdılar. Onlar da bu aziz millete hizmet için Türk Ocağı’nı kurdular” diyerek şunları söyledi:

“Türk milletini fikir, ilim, sanat, ekonomi, eğitim vb. bütün alanlarda yüceltmek ülküsüyle şaha kalkan Türk Ocaklılar, Balkan savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Millî Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde sadece fikrî önderlik yapmadılar, fiilen cephelerde savaştılar. İşgal yıllarında emperyalistlere ilk direnenler de onlardı, kapılarına ilk kilit vurulanlar da.Ama yılmadılar ve Anadolu’da Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yeniden diriliş hareketinde mücadelelerini sürdürdüler ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna öncülük ettiler.

Türklüğün kutlu ocağı ebediyen tütsün. Türk milleti var olsun. Devletimiz ilelebet payidar olsun. Türk Ocaklarının kurucularını, dar-ı bekaya irtihal eden hizmetkarlarını rahmet ve minnetle anıyor ve Türk Ocaklarının 110. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi