Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde çeşitli etkinlikler yaptıklarını aynı zamanda kan bağışı almaya da devam ettiklerini belirtti.

Ergenç, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocukları sevindirmek için mahalle, cadde ve sokaklarda yaklaşık bin 500 çocuğa ikramlarda bulunduklarını, bin 750 adet pide dağıtımı yaptıklarını aynı zamanda kan bağışı almaya da devam ettiklerini söyledi.

Türk Kızılay’ına desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür eden Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, açıklamasına şöyle devam etti:

BİN BEŞ YÜZ ÇOCUĞA ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNDUK

“Yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadele tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde 22 Nisan Perşembe günü 19.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek Türk Kızılay Zonguldak Şubesi ile kadın ve gençlik kollarımızla beraber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarımızı sevindirmek için mahalle, cadde ve sokaklardaydık. Yaklaşık bin 500 çocuğumuza ulaşarak ikramlarda bulunduk. Bu etkinliğimizin akabinde yine Kadın ve Gençlik Kollarımızla birlikte mahallelerimize giderek bin 750 adet pide dağıtımı yaptık. Hafta sonları bu etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz. İftardan sonra inşaatı devam eden Uzunmehmet Camiimize giderek cami inşaatında çalışan işçilerimize ikramlarda bulunduk. Bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

HAFTA SONLARI KAN BAĞIŞI ALMAYA DEVAM EDİYORUZ

Bu etkinliklerimizin haricinde hafta sonu da kan bağışı almaya da devam ettik. Bilindiği gibi pandemi münasebetiyle kan stoklarımızda azalma var. Bu doğrultuda sağlığı yerinde olan tüm gönüllü kan bağışçılarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan Merkezimizdeki doktor, hemşire ve diğer personel arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katıp Kent Merkezinde ve ilçelerimizde çalışıyorlar. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Kanı üreten bir fabrika yok kanı üreten sadece insan vücududur. Gönüllü olarak bağışlanan kanlar tarama laboratuarında Hepatit B, Hepatit C, AIDS (HIV) ve Frengi (Sifiliz) enfeksiyonları yönünden test edilir. Bu sırada bağışçı bir nevi Check-Up yaptırmışta oluyor. Bu testlerde pozitiflik saptanması durumunda o kan bağışçısı hemen hastaneye yönlendiriliyor. Hafta sonu kısıtlamaları olduğunda kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Kızılay’ın sitesinden randevu oluşturarak Kızılay Kan Bağış Merkezlerine gidebiliyorlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi