Zonguldak Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu 1 Ağustos tarihinde Site Kapalı Spor salonunda yapılacak.

Mevcut başkan Ercan Şehri’nin yeniden aday olduğu kongrede, karşısına, kooperatifte uzun yıllar çalışan Uğur Altun’un aday olacağı öğrenildi.

Şehri yaptığı açıklamada, “Biz bu göreve seçildiğimiz zaman Kooperatif kapalıydı. Biz çok çalıştık. Ben burada başkanım diye oturmadım, tüm üyelerimizin evraklarını takip ettim, herkesin kredilerden faydalanması için elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Bütün taksicilere, servisçi esnaflara o dönemlerde ÖTV’lerden faydalanması için ‘taksilerimizi, servislerinizi yenileyin’ dedim. Herkesin işini çözmeye çalıştım. Hazırlanan kredi talebi dosyalarını bizzat ben bankadan takip ettim” diyerek şunları söyledi:

“Burada başkanım diye eleman yollamadım, birebir bir ben takip ettim. Eğer ben işimde başarılı olmazsam ben orada durmam ve kapalı bir Karabük, Bartın, Zonguldak 21 kooperatif içinde kredi kullanımında birinci sıraya geldik. Diğer yerlerde 2 kefil istiyorlar, sırası geldi kefil yok, kefilden sıkıntı var, bir kefil, bir teminatla kredi verdik. Ben burada üyelerimizi daha iyi bir duruma getirmek için mücadele verdik. Üyelerimizi mutlu ettiğimiz zaman ben de mutlu oluyorum.

Kooperatifi kredi veremez bir durumdan, kredi verir duruma getirdiğini söyleyen Şehri, “2 buçuk milyon TL borç ödedik, 138 bin TL’de geriden gelen vardı. Makam arabası vardı onu sattık, 2 kişiyi emekli ettik. Tasarruf tedbirleri uyguladık. Ben de makam arabasına binip gezerdim ama üyeler zor durumda iken ben o makam arabasına binmek beni rahatsız eder, yapamam. Sattım arabayı, 2 kişiyi emekli ettim. Kooperatifin giderini bir nebze aşağı düşürdüm. Biz böyle çalıştık.”

Pandemi döneminde esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını ifade eden Ercan Şehri, “Pandemi döneminde, hatta servisçiler geliyorlardı borcumuzu ödeyemiyoruz diyorlardı. Ben de ‘siz merak etmeyin, size en ufak bir şey gelmez. Banka ile ben konuşurum, sizi kara listeye aldırmam, benim görevim bu’ dedim. Hiçbir zaman kimseye, ‘ben sizi savunamazsam, ben burada durmam’ dedim. Ve arkadaşlara ‘müsterih olun, rahat uyuyun, sizin için elimden geleni yaparım’ dedim. Benim işin üyenin hakkını savunmak. 1 Ağustos’ta kongre var. Ben adayım bu zamana kadar birçok hizmetler yaptık. Ben kendimi bu insanlara adadım. Bundan sonraki süreçte de başta üyelerimizin ekonomik sorunlarını çözmek için var gücümle çalışmak istiyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi