Çaycuma ilçesinde öğretmenler okul koridorlarını çizdikleri resimlerle boyayarak renklendirdiler.

Çaycuma ilçesi Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri koridor duvarlarını boyayarak, Atatürk, Yeşilçam sanatçıları, cumhuriyetin kahraman kadınları, cumhuriyetin ilk meslek edinen kadınlarını ve ağaç dalları ile donattılar.

Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Resim öğretmeni Ayten İnaloğlu öncülüğünde boyanan okul koridorları, öğretmen ve öğrencilerin desteği sanat sokağına dönüştü.

46 yıllık meslek hayatının 24 Aralık’ta son bulan Öğretmen Ayten İnaloğlu, okulunda kalıcı eserler bırakma adına, öğretmen arkadaşlarının desteğiyle okul koridorlarına farklı farklı isimler vererek, çizdikleri resimleri boyadılar.

Öğretmen Ayten İnaloğlu, yaptığı açıklamada, çalışmalara yaklaşık 1 hafta önce başladık. Okulumuza ikinci bir resim öğretmeni geldi, Resim öğretmeni öğrencim. Tek olduğumda bu çalışmaya cesaret edemiyordum. Salonlara ayrı ayrı isimler verip, farklı şekilde yerleştirelim dedik. Bunu da öğretmenler gününe yetiştirmek amaçlı yaptık. Öğrenciler döndüklerinde farklı bir salon ile karşılaşsınlar diye. Çalışmalarımız bitmedi. Diğer salonlarda edebiyat salonları yaparak merdivenlere de gireceğiz. Bu çalışmaları gönüllü öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte yapıyoruz. Tek başına olmuyor, birlikte güzel bir salon çıktı.” dedi.

Okullarında geçen yıl sanat salonu yaptıklarını da sözlerine ekleyen İnaloğlu, “ Çocuklarımızın hayal güçlerinin gelişmesi, okula severek gelmeleri ve kültürleri gelişsin ve tarihi öğrenmeleri için bu çalışmaları yaptık. İlk salonda yabancı ve Türk sanatçıların resimlerini yaptık. Buraya Atatürk, Yeşilçam sanatçıları, cumhuriyetin kahraman kadınları, cumhuriyetin ilk meslek edinen kadınlarını yaptıklarını söyledi.

Öğretmen arkadaşları ile birlikte gece gündüz demeden mesai saatleri dışında da çalışmalar yaptıklarını da söyleyen İnaloğlu, “ öğretmenliğimin son ayı, 24 Aralık’ta emekli oluyorum. Kalıcı bir şeyler bırakılmasını da çok istedim. Öğretmen arkadaşlarımızda yardımı olmasa kısa sürede bu iş gerçekleşmezdi. Arkadaşlarıma ve okul müdürüme çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar 26 Kasım Salı günü okul koridorların da sergilenecek. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi