19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Çaycuma Muhtarlar Derneği, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kaymakamlık binası önünde düzenlenen çelenk sunum törenine, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, daire müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Anıta günün anlam ve önemini belirten çelengi sunan Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, “muhtarların bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini belirtti.

Başkan Çelen, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Muhtarlık; halkımızın talep, problem ve ihtiyaçların en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüm hususunda halkımızın en yakın yardımcısıdır. Muhtarlar sorumluluk alanlarında insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için de ilgili kurumlarla görüşüp çare arayacak. Muhtarlar köyün eli, ayağıdır. Bizler mevcut yapı içerisinde görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Örnek muhtar olmak mahallede gözü, devletin kulağı ve durumundayız. Örnek muhtar, halkının sorunlarını ilgili makamlara götüren çözen ve muhtardır. Bu günü bizlere devletimiz hediye etti. Devletimizin halkımızın hizmetine sunarak, onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor.” Haber: Gönül Dombaycı


Editör: Haber Merkezi