Zonguldak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla valilik önünde tören düzenlendi.

Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli ve muhtarlar katıldı.

Valilik binası önünde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi adına konuşma yapan Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav, şunları söyledi:

“Muhtar kelime anlamı itibariyle, Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle, söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamları da taşımaktadır. Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 192 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim birimidir. Yerel yönetimlerin en küçük birimi olan muhtarlığın, özlük hakları sorunu kısmen çözülmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle, bugün aramızda olmayan ebediyete göç etmiş muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi