Zonguldak’ta esnaflık yapan Kılıç Büfe işletmecisi Kemal Kılıç, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın hastalıktan biran önce kurtulmak için herkesi pandemi kurallarına uymaya davet etti. Esnafın zor durumda olduğunu belirtti.

Salgın hastalığa duyarlı olandan çok duyarsız vatandaşların olduğunu ifade eden Kılıç, “Lütfen işi olmayan dışarı çıkmasın. Herkes maske, mesafe ve hijyen kurallarına uysun ki bu salgından biran önce kurtulalım” dedi.

Kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin çünkü herkese her şey olabilir diyen Kılıç Büfe işletmecisi Kemal Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti:

LÜTFEN İŞİ OLMAYAN DIŞARI ÇIKMASIN!

“Türkiye genelinde pandemiden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu süreçte her zaman vatandaşın yanında olan başta cumhurbaşkanımız, sağlık bakanımız, sağlık çalışanlarımız, emniyet teşkilatlarımız ve şuanda belirtemediğim herkese teşekkür ediyorum. Pandemi şartlarında halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları hususunda defalarca açıklamalar yapıldı ancak bizler maalesef halk olarak üzerimize düşeni yeterince yapmıyoruz. Ben bir esnaf olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Her sabah saat 06.30’da işyerime geliyorum ve aynı insanları çarşı merkezinde görüyorum. Çoğunu ‘işiniz yoksa dışarı neden çıkıyorsunuz’ diye uyarıyorum. Aldığım cevap; “Evde canım sıkılıyor o nedenle çarşıya inmek istiyorum” şeklinde oluyor. Lütfen işi olmayan dışarı çıkmasın bu salgından biran önce kurtulalım.

KENDİMİZ VE SEVDİKLERİMİZ İÇİN KURALLARA UYALIM

Gördüğümüz kadarıyla sayın valimiz öncülüğünde emniyet teşkilatlarımız, sağlık çalışanlarımız çok güzel denetimler yapıyor. Polis memuru arkadaşlarımız sürekli caddede denetimler yapıp halkı uyarıyorlar, kurallara uymayanlara da cezai işlem uyguluyorlar. Kimse ‘bana bir şey olmaz’ demesin çünkü herkese her şey olabilir, salgın herkese bulaşabilir. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak istiyorsak mutlaka pandemi kurallarına uyalım. Ayrıca ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiğini görüyoruz. Hastanelerimiz dolmuş vaziyete olduğunu görüyoruz.”

MİLLETVEKİLLERİ ÖRNEK OLSUN BİR MAAŞINI BAĞIŞLASIN!

Esnafında zor bir dönemden geçtiğini belirten Kılıç, “Esnafın durumu hiç iç açıcı değil. Hergün kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımız var. Siftah yapamadan evine giden esnafımız var. Esnaf bu kadar zor durumda iken 81 ilden seçilip TBMM’ye giden milletvekillerimizden de beklentilerimiz var. Milletvekillerimiz desin ki “pandemi nedeniyle bizler milletvekilleri olarak bir maaşımızı almıyoruz, devletimize bağışlıyoruz.” Ya da her milletvekili bir defaya mahsus maaşını illerindeki valiliklere bağışlasın. Valilik kanalıyla da bağışlanan para ihtiyaç sahiplerine dağıtılsın. Halkımıza bu zor günlerimizde dayanışmanın güzel bir örneğini göstersinler. Bizler esnaf olarak ekmeğimizi yettiğimiz kadar bölüşürüz ama her kese yetmemiz mümkün değil” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi