Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse beraberinde Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Demirköse ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Filyos Liman projesi ve bölgemizde bulunan doğalgaz çalışmaları kapsamında ihtiyaç olan işgücü için mesleki eğitim kurumlarının ivedilikle hazırlık yapması konusunu uzun zamandır gündemde tutarak yetkili kurumlarla ve kamuoyunda paylaşmıştık.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde Çaycuma Filyos Bölgesinde, Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında Endüstriyel Otomasyon ve Deniz Altı Kaynakçılığı bölümleri açılıyor olması bölgemiz ekonomisine güç katacak, istihdam sorununa çözüm olacaktır. Bu bölümlerin açılmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan ve ekibine teşekkür ediyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Filyos Vadi projesinde ve doğalgaz çalışmaları kapsamında 2050 ye kadar 100 bin istihdam olacağı dikkate alındığında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talep ve ihtiyaca göre bölüm açmaya başlaması gelecek için büyük önem taşımaktadır. MHP olarak yaptığımız incelemelere ve aldığımız bilgilere göre; çocuklarımızın eğitim kurumlarında yapım, bakım onarım çalışmaları hızla devam etmektedir.

İlimizde büyük onarım kapsamında, toplam 149 okul ve kurumumuz bulunmakta olup,139 adet okulumuzun onarım çalışmaları devam etmekte, 10 okulumuzun ihale işlemleri yürütülmektedir.45 okulumuzun, doğalgaz dönüşüm işi tamamlanmıştır.

2022 İl Yatırım Programında toplam 20 yeni okul ve kurumumuzun yapım işi bulunmakta olup; 5 okulun yapım işi ile 15 yeni okul yapımının onay ve proje işlemleri devam etmektedir. 2022 Devlet Yatırım Programında, toplam 4 yeni yapım işi bulunmakta olup; 1 yapım işi tamamlanmış; 1 yapım işi devam etmekte, 2 yapım işinin proje hazırlıkları sürmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak gündemde tutup takipçisi olduğumuz bu çalışmalar ve yatırımlar için Millî Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer'e, Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz'a,İl Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan'a teşekkür ediyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da ziyaret nedeniyle MHP İl ve ilçe başkanına teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi