Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, “Türkiye endeksli yüzdeli artışlar aylıkları düşük olan emeklileri mağdur etti” dedi.

İki bin senesinden sonra emekli olan emeklilerimizin intibaklarının biran önce yapılmasını istiyoruz diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Türkiye endeksli yüzdeli artışlar aylıkları düşük olan emeklileri mağdur etti. Son altı ayda emeklilerimizin harcamalarına bakıldığında gıda ve mutfak harcamalarında ciddi artışlar yaşanmıştır. Ortalama gıda fiyatların belirlenmesinde çarşı pazar ile TÜİK’in fiyat tespit ettiği yerler ile ilgili büyük büyük farklılıkların olması tüfe oranına göre emekli aylıklarına yapılan zamları aşağıya çekmiştir. Bu artış sistemine göre emeklilerimizin hak ettiği zamları almadığını görüyoruz. Bu nedenle emekli aylıklarına yüzdeli zamlar yerine seyyanen zamlar yapılmalıdır. İki bin senesinden sonra emekli olan emeklilerimizin intibaklarının biran önce yapılmasını istiyoruz. TÜİK, Türkiye ekonomisinin yüzde 21,7 oranında büyüdüğünü açıkladı. Ne mutlu ama bu büyümeden biz emeklilere azda olsa pay verseniz, bizim hayır duamızı alsanız olmaz mı? Devletimiz büyüyor. Biz asgari ücretinde altında maaş alan emeklilerimizi sevindirseniz, hayır duamızı alsanız olmaz mı?” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi