Fikri Asım Derneği Zonguldak İl Başkanı Sinan Toprak yaptığı açıklama ile, “1071 Malazgirt zaferinin 949.nci yılını gururla ve büyük bir sevinçle kutluyoruz” dedi.

Toprak açıklamasında,  “Biz Türk’lerin Anadolu’ya girişini sağlayan Sultan Alparslan Gazi başta olmak üzere o günden bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm atalarımızın yerleri mekanları cennet olsun. Cenabu ALLAH onlardan razı olsun, onların sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti var ve var olmaya da devam edecektir” diyerek şunları söyledi:

“Bizler onlara laik bir nesil olarak yetişmek için ve Türk birliğini, Türk milletini yüceltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonrada daha da iyi yapacağız. Türkiye cumhuriyetini onlara laik ve toplumumuza laik bir şekilde muasir medeni seviyesine çıkartmak İçin elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.

Şanlı Malazgirt  zaferi tüm Türk dünyasının ve aleminin yüce destanlarından bir tanesidir. Ve Türklerin yani bizlerin Anadolu’ya girişin başlangıcıdır. Bu sebeple çok önem arz etmektedir. Bu şanlı zafere yakışır vaziyette bu günü kutlamak, bu günü idrak etmek ve bu günü gelecek nesillerdeki çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmak bizim birinci ve aslı görevimizdir .

Bu duygu ve düşüncelerle, ezelden ebediyete kadar var olan ve var olacak olan Türkiye Cumhuriyet’i devletinin gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Cenab’ı Allah’tan rahmet diliyor. Hz Peyganberimiz ( S.A.V) Efendimizin komşusu, Şefaatçisi olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor Tüm Zonguldak ve Türkiye kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunarım” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi