Level Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Bayrak,  “Obeziteden doğru operasyon ve tedaviyle kurtulmak mümkündür” dedi.

Bayrak açıklamasında, “Günümüzde obez hastalar tarafından en çok tercih edilen ve başarı oranı en yüksek olan tedavi yöntemidir. Uzman doktor ve onun çizeceği yol haritası ile obeziteden tahmininizden daha kolay ve kısa sürede kurtulabilirsiniz. Obezite ameliyatının mide-bağırsak sisteminin yeniden düzenlenmesini içeren ciddi ve önemli bir cerrahi operasyondur” diyerek şunları söyledi:

“Obezite cerrahisinin  endikasyonları şunlardır: 18-56 yaş aralığında bulunan kişiler, vücut kitle indeksi 40 ve üzeri olan kişiler, vücut kitle indeksi 35 ve üzeri olup kalp hastalığı, hipertansiyon gibi ek hastalıkları olan kişiler, obezitenin altında hormonal hastalıklar gibi sebeplerin olmaması, alkol ve madde bağımlılığının olmaması, 5 yıl süre ile obezite tedavisi için diğer tedavi seçeneklerinin uygulanmasına rağmen başarı sağlanamaması, batın cerrahisi olmasına engeli olmayan kişiler, ameliyat sonrasında diğer bölümlerle iş birliği içerisinde obezite tedavi planına uyabilecek kişilerdir.

Özellikle son yıllarda tüp mide ameliyatı olarak da bilinen yöntem bu açıdan tercih edilir. Tüp mide mide gövdesi ve fundus bölgesinin çıkarılmasıyla ghrelin hormonu yani iştah hormonunu ortadan kaldırarak ve mide rezerv kapasitesini azaltarak etki etmektedir. Bu sayede kalorisi yüksek gıdaların vücut tarafından emilimi engellenerek kilo alımı azaltılır. Teknolojinin sunduğu imkânlar sayesinde her iki yöntemde obezite ameliyatlarının kapalı, yani laparoskopik teknikle uygulanabiliyor. Bu sayede, hasta hem konforlu şekilde ameliyat sürecini atlatır hem ameliyat sonrası oluşan komplikasyonlar günlük yaşamına devam edecek duruma gelir.  Hastanede kalış süresi en aza indirilir hem de hastanede kalış süresi oldukça kısıtlanır. Kişi ameliyat sonrası hızla ayağa kalkar” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi