"Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım"
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde yaklaşık olarak corona virüs vakası başladığından bugüne kadar 105 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde yaklaşık olarak corona virüs vakası başladığından bugüne kadar 105 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Devrek ilçesinde korana virüs tedbirleri kapsamında ilk vaka geçen yıl 25 Mart’ta gerçekleşti. Salgın Türkiye’de geçen yıl bugün 11 Mart’ta başladı.
İşin rengi risk haritası 15 Mart’ta pazartesi günü kabine toplantısında belirlenecek. Pek çok ilin rengi ’kırmızı’ ya dönüp yeniden kapanabilir. Sevdiklerimiz için birlikte başaracağız, çok dikkat etmeliyiz.Bir yıl geçmesine rağmen salgın devam emekte.
Zonguldak ilimizin 8 ilçesi ve 16 beldesi olan bölgede İlçe ve Beldelerde 1 yılda yeni tip korona virüsle mücadelede 39 bin pozitif vaka tespit edilirken 700'e yakın kişi de korona virüs sebepli hayatını kaybetti.
Covit 19’ anlatan bazı kişilerde kalıcı hasar oluştu. Kronik yorgunluk,sırt ağrısı saç dökülmesi ve tat kaybının yanında ölümcül pıhtı riski de hastalığı geçirenleri korkutuyor.
KURALLARA, UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM
Zonguldak Devrek ilçesinde 1 yılda yeni tip korona virüsle mücadelede yaklaşık olarak 105 kişi hayatını kaybetti. Zonguldak’ta ise 39 bin pozitif vaka tespit edilirken 700'e yakın kişi de korona virüs sebepli bir yılda hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen turuncu renkli 'yüksek risk' haritasında yer alan Zonguldak'ta 90'ı bulan günlük vaka sayısı ile endişelendiriyor.
VATANDAŞLAR, SIK SIK UYARILIYOR
Korona virüs haritasında "yüksek riskli" bölgede yer alan ve her geçen gün artan sayılarla çok yüksek riskli kategorisine yaklaşan Zonguldak’ta ve Devrek ilçesinde denetimler sıklaştırıldı. Kentin birçok noktasında sıklaştırılan denetimler ekipler maske mesafe ve temizlik konusunda kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulanıyor.
ANONSLAR YAPILIYOR
Kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız. Pazar yeri alanında, Banka ve PTT önlerinde uzun kuyruklar oluşturmayalım.Kahvehane çay ocakları sokak aralarında çok dikkatli olmalıyız.
İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen program dahilinde Zonguldak ili, ilçe ve beldelerimizde İnternet cafeler, salonları, düğün ve,veya nikâh salonları, lunapark,tematik parklar, ganyan, iddia ve milli piyango bayileri, cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler denetleniyor. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)